Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки дерибану. Профспілкові лідери переплутали своє і громадське

Кримінал 5344 перегляди

Опубліковано - 5.07.2011 10:40 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки дерибану. Профспілкові лідери переплутали своє і громадське
Хроніки дерибану. Профспілкові лідери переплутали своє і громадське
Профспілки незаконно продають майно державних санаторіїв – такий висновок прокуратора Києва зробила після перевірок діяльності Федерації профспілок.

У самій федерації запевняють, що санаторії, про які йдеться, державі не належать. Незалежні фахівці бачать у цьому конфлікті боротьбу за власність усередині партії влади.

Санаторій «Першотравневий» у Пущі Водиці, престижному районі на околиці Києва, вивів із державної власності й продав приватним структурам один із колишніх керівників профспілкового підприємства «Укрпрофоздоровниця», заявив у понеділок журналістам прокурор міста Києва Анатолій Мельник.

Вартість санаторію, а відтак і державні збитки, він оцінює у 5,5 мільйонів гривень. Утім, прізвище цього керівника Анатолій Мельник назвати відмовився, посилаючись на таємницю слідства.

«Фактично нам стало відомо, що деякі санаторії, оздоровчі заклади вже заплановані до реалізації Федерацією профспілок, а також частково були реалізовані. Є інформація про те, що кошти, які поступають до Федерації профспілок, були незаконним шляхом відчужені», – зауважив прокурор.

Прокуратура подала позов до суду щодо незаконного відчуження санаторію «Першотравневий».На черзі перевірка ще п’яти оздоровчих закладів Києва.

Профспілки продавали лише власне майно – Хара

Натомість голова Федерації профспілок України (ФПУ) Василь Хара запевняє, що майно цієї та інших профспілок не має стосунку до держави. За його словами, численні допити та обшуки санаторіїв, які робить прокуратура, це такий собі терор проти українських профспілок.

«Генеральна прокуратура у всіх своїх документах декларує, що профспілки незаконно користуються державним майном. Коли ми просимо показати документи, які б затверджували, що це майно державне,– вони цього зробити не можуть. У них цих документів нема, – запевняє профспілковий лідер. – Власність є на 100 відсотків профспілковою. За цей період було багато продано, але федерація продавала свою власність, а не чужу».

Тиск на профспілки свідчить про переділ власності всередині влади – експерт

Між тим, ідеться саме про майно держави, вважає інший профспілковий лідер, голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець. Він доводить, що за роки свого існування ФПУ продала державної власності приблизно на 8 мільярдів доларів.

«Окремі групи зараз борються за ласий шматок. Генпрокуратура, як інструмент, використовується іншими впливовими групами, які при владі. Василь Хара так само через свою групу підтримки роздає навсібіч це майно. І робиться це за участю депутата Ігоря Шкірі. Об’єкти санаторіїв «Матері та дитини» і «Марат» (на території Ясної поляни) вже опинились у руках Ігоря Шкірі».

Увесь конфлікт навколо профспілок – це не пошук реальних злочинців, він пов’язаний з перерозподілом майна всередині партії влади, зазначає політолог Олександр Палій.

«Профспілкові лідери, зокрема і Хара, і його опоненти, ніколи не приховували, що продають державне майно. По суті, йде розподіл того майна, яке було зароблене тяжкою працею українських громадян», – зауважив Палій.

Прокурорські перевірки діяльності профспілок розпочалися у травні цього року. Вже тоді фахівці пов’язували їх зі внутрішніми суперечностями та боротьбою за власність усередині Партії регіонів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.