Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Влада розпочинає наступ на пільги громадян та створює можливості для збагачення олігархів

Влада 3700 переглядів

Опубліковано - 5.07.2011 11:03 | Всі новини | Версія для друку

Влада розпочинає наступ на пільги громадян та створює можливості для збагачення олігархів
Влада розпочинає наступ на пільги громадян та створює можливості для збагачення олігархів
Влада хоче скасувати пільги низці категорій громадян і прихватизувати ГТС України.

Про це заявила заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Олена Шустік, коментуючи вимогу президента до парламентської більшості ухвалити законопроект «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду», повідомляє прес-служба партіїї.

«Насправді, попри благородну назву в документі в основному йдеться про скасування конкретизованих обсягів соціальних гарантій постраждалим від Чорнобильської аварії, ветеранам війни та праці, дітям війни, жертвам нацистських переслідувань, працівникам міліції, прокуратури, державної пожежної охорони, медичним працівникам та працівникам культури, гірникам, (всього 16 категорій громадян). Йдеться про надбавки до пенсій, розміри грошової винагороди, знижки за житло і комунальні послуги, які закріплені спеціальними Законами», - сказала вона.

«Розмір і порядок надання соціальний гарантій віддається на відкуп Кабміну. Уряд на власний розсуд і, як кажуть, в потрібний час буде вирішувати чи надавати їх взагалі, та в якому розмірі. Від доброї волі міністрів залежатимуть надбавки, компенсації, пільги, санаторно-курортне лікування», - додала Олена Шустік.

Народний депутат нагадала, що раніше, 14 червня, «регіонали» внесли аналогічні антинародні зміни до законів «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про соціальний захист дітей війни» та «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» та скасували основні соціальні гарантії для цих категорій на 2011 рік.

«Сьогодні громадяни через суд відстоюють визначені законом соціальні права, які не виконуються. Заборгованість держави перед громадянами України за соціальними виплатами становить 130 мільярдів гривень! Після прийняття кабмінівського «шедевру» люди не зможуть отримати свої кошти через суди. Оскільки, теоретично гарантії в Законі є, але їх розмір визначить уряд. І жоден суд не зможе захистити громадян», - наголосила Шустік.

«Логіка влади залізна - легше скасувати соціальні виплати, ніж їх виконувати. Це антидержавницька позиція. Вже сьогодні реформи влади призвели до того, що 26,4% українців опинилися за межею бідності», - зазначила вона.

На думку Олени Шустік, якщо усі громадяни, яким винні соціальні кошти, звернуться до Європейського суду, то державі не вистачить річного бюджету, щоб розрахуватись з ними.

«Крім того, згаданим законопроектом влада намагається здійснити «прихватизацію» української ГТС. Попередні домовленості щодо зухвалого захоплення нашої труби уже провели «Нафтогаз» та «Газпром». Тепер рішення за провладною більшістю», - сказала вона.

«Владний законопроект дозволить не тільки скасувати гарантовані соціальні виплати, а ще й допоможе президентські сім’ї здати українську газотранспортну систему», - резюмувала Олена Шустік.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.