Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені навчилися вирощувати нові зуби

У світі науки 4986 переглядів

Опубліковано - 6.07.2011 14:00 | Всі новини | Версія для друку

Вчені навчилися вирощувати нові зуби
Вчені навчилися вирощувати нові зуби
Дослідницька група професора Пола Шарпа з Королівського коледжу Лондона створила інноваційну технологію вирощування зубів за допомогою стовбурових клітин пацієнтів.

Стовбурові клітини росли в лабораторії, приймаючи форму зуба, який потім всаджували в ясна лабораторної миші. Через кілька місяців на цьому місці виростав здоровий зуб.

Наступним етапом дослідження стане перевірка нової технології на людях. Сам професор Шарп в її успішності не сумнівається. Як зазначив учений, новий метод вирощування зубів дозволить відмовитися від штучних щелеп і складних операцій з імплантації металевих штифтів.

До речі, аналогічний метод винайшли японці в серпні минулого року. Біоінженерні тканини імплантували в щелепи піддослідних гризунів, і у них виросли нові зуби. Крім зубів, таким способом можна відновлювати різні органи людського тіла.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.