Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Суд заборонив пряму трансляцію суду над Тимошенко

Пістолетне право 4845 переглядів

Опубліковано - 6.07.2011 14:10 | Всі новини | Версія для друку

Суд заборонив пряму трансляцію суду над Тимошенко
Суд заборонив пряму трансляцію суду над Тимошенко
Суддя Родіон Кірєєв заборонив пряму телевізійну трансляцію судового розгляду кримінальної справи проти Юлії Тимошенко на етапі допитів свідків.

Про це повідомляє персональний сайт Юлії Тимошенко.

"Враховуючи вимоги Кримінально-процесуального кодексу, керуючись думками учасників процесу, суд постановив: дозволити фото-, відеофіксацію та транслювання на підготовчій стадії процесу. Суд забороняє проведення фото-, відеофіксації та транслювання на початку судового слідства. Питання щодо можливості транслювання під час судового слідства після допиту свідків буде вирішено одразу після виконання Кримінально-процесуального кодексу", - повідомив суддя.

При цьому Родіон Кірєєв чомусь вважає, що таким чином забезпечено відкритість судового процесу.

"Суд роз'яснює, що судове засідання відбувається відкрито", - зазначив він.

Незважаючи на власні обіцянки щодо гарантії прозорості і відкритості судового процесу, включно з безперешкодним його висвітленням телевізійними та друкованими ЗМІ, Янукович знову показав, що йому не можна довіряти, заявив заступник голови партії «Батьківщина» Григорій Немиря, коментуючи рішення Печерського суду заборонити пряму трансляцію засідання у справі Юлії Тимошенко.

Він зазначив, що так само не заслуговують на довіру і багаторазові запевнення Генерального прокурора про відкритість судового процесу.

«Сьогоднішні події в Печерському суді дали ще один доказ тому, що прокуратура і суд перетворились на орган з обслуговування адміністрації Януковича та Партії регіонів», - сказав він.

Немиря нагадав, що лише вчора Європейський союз в черговий раз наголосив на потребі «забезпечити максимальний рівень прозорості і справедливості» судових процесів, а вже сьогодні Янукович та його прокурори і судді продемонстрували свою зневагу та ігнорування чіткої позиції Євросоюзу.

«Таким чином, вони демонструють і зневагу до українського народу», - додав Немиря.

«Незважаючи на голосну публічну обіцянку «почути кожного», Янукович та його підлеглі чують лише себе і не чують Україну та Європу», - резюмував Немиря.

Як відомо, 5 липня Єврокомісар Фюле після зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком заявив: «…Я ще раз висловив своє глибоке занепокоєння останніми подіями у справах Тимошенко та інших членів колишнього уряду України. Я нагадав про занепокоєність ЄС щодо політичних мотивів, які стоять за цими справами. У цьому контексті я наголосив на потребі забезпечити максимальний рівень прозорості і справедливості розслідувань, кримінального переслідування та судових процесів…».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.