Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін насмішив навколишній світ невдалим піаром

Світ навколо нас 4629 переглядів

Опубліковано - 12.07.2011 17:07 | Всі новини | Версія для друку

Путін насмішив навколишній світ невдалим піаром
Путін насмішив навколишній світ невдалим піаром
Росія, Білорусь і Казахстан, формуючи Митний союз і Єдиний економічний простір, переслідують мету створити новий полюс світової економіки, сказав прем’єр-міністр РФ Владімір Путін.

"Перед нами стоять масштабні завдання, їх реалізація, по суті, повинна змінити конфігурацію усього євразійського простору. Розвиток Митного союзу і Єдиного економічного простору в перспективі відкриває шлях до формування Євразійського економічного союзу. Це ще більш високий рівень інтеграції", - сказав він.

"Ми маємо намір створити потужне об'єднання, яке може і повинне стати одним з полюсів світової економіки, це не перебільшення, це не задирання носа. Це дозволить нам на рівних брати участь в індустріальній і технологічній гонці, в конкуренції за інвесторів, за створення нових, ефективних робочих місць", - додав Путін.

Він виразив упевненість, що країни МС мають усі необхідні можливості для вирішення цих завдань.

Напередодні Путін заявив, що Росія і Україна активно працюють над запропонованим Україною варіантом її співпраці з Митним союзом (МС) за схемою 3 + 1.

Як повідомлялося раніше, 8 липня, Президент Віктор Янукович заявив, що Україна наполягає на співпраці з Митним союзом Росії, Білорусі та Казахстану у форматі 3+1, без оформлення її членства в об’єднанні.

Як пізнаше пояснили в Адміністрації Президента формат 3+1 міг би містити в собі, зокрема, секторальні угоди про вільну торгівлю, створення "вільних експортних зон", реалізацію спільних програм розвитку інфраструктури і транзитних коридорів, уніфікацію тарифів і правил транспортних перевезень, спільну модернізацію системи держстандартів за європейськими зразками, розробку і впровадження механізмів підвищення ефективності співробітництва митних і податкових органів, створення спільного ринку освітніх послуг і багато чого іншого.

Від “Аратти”: очевидно, що зазначена заява Путіна зроблена "для внутрішнього споживання", тобто на цільову аудиторію росіян. Що, в свою чергу засвідчує, що передвиборча кампанія в Росії набирає обертів.

Втім, для навколишнього світу бравурні заяви російського прем'єра привід шонайменше - посміхнутися. Адже, економіки РФ і Казахстану орієнтовані на експорт сировинних ресурсів і перебувають далеко не на підйомі. Про Білорусь взагалі можна вести мову хіба що за тематикою дефолту.

В усіх країнах МС фактично не існує свободи підприємництва, не інує гарантій недоторканості приватної власності, управління економікою залишається директивним, процвітає корупція і рейдерство.

Тобто, перспектив економічного дива у осяжній перспетиві - не помітно.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.