Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Новий адвокат Тимошенко заявив про відвід судді

Пістолетне право 3966 переглядів

Опубліковано - 18.07.2011 15:17 | Всі новини | Версія для друку

Новий адвокат Тимошенко заявив про відвід судді
Новий адвокат Тимошенко заявив про відвід судді
Суддя Кіреєв частково задовольнив клопотання Юлії Тимошенко про залучення до процесу нових захисників.

Головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи, порушеної стосовно Тимошенко, суддя Родіон Кірєєв відмовив їй у повному задоволенні її клопотання про залучення до судового процесу нових захисників.

"Я посилаюся на статтю 44 частина 2 пункт 2 (Кримінально-процесуального кодексу), де чітко зауважено, що до процесу можуть бути залучені інші фахівці з права", - сказала Тимошенко під час судового засідання.

Однак суддя проігнорував цю репліку Юлії Тимошенко і зазначив, що підсудна не надала документів, які засвідчують адвокатську діяльність американських адвокатів Марка Фелдмана і Роджера Енока, а також не навела норму українського законодавства, яка б дозволяла залучити їх до процесу. Суддю підтримала сторона обвинувачення.

Таким чином, суддя прийняв рішення про допуск до участі у судовому процесі лише двох адвокатів – Олександра Плахотнюка та Миколи Сірого. "Враховуючи, що Миколою Сірим та Олександром Плахотнюком надані посвідчення адвокатів та всі необхідні документи, в цій частині клопотання задоволено", - сказав Родіон Кірєєв.

"Кірєєв не допустив до захисту двох представників міжнародних кампаній. Бояться участі міжнародних фахівців", - відреагувала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter.

Захисник Тимошенко Микола Сірий одразу ж звернувся до суду з клопотанням про відвід головуючого у судовому процесі судді Родіону Кірєєву за порушення процедури розгляду клопотання підсудної про допуск нових захисників і за упередженість у розгляді справи.

За словами Сірого, з 15 липня суддя фактично незаконно не допускав нових захисників до справи Юлії Тимошенко та ухвалив незаконне рішення про видалення її з зали судового засідання. "Це свідчить про його упередженість та необ’єктивність", - сказав адвокат.

Крім того, за словами Миколи Сірого, таким чином суддя порушив права Юлії Тимошенко на захист, а також перешкоджав захиснику у наданні правової допомоги Юлії Тимошенко, не зважаючи на те, що була підписана угода з 15 липня.

За словами Сірого, при ухвалені рішення про відсторонення від справи Сергія Власенка суддя не навів жодної матеріально-правової підстави для застосування відповідних процесуальних дій. "Все це свідчить про упередженість судді при розгляді справи Тимошенко. Я заявляю відвід", - сказав Микола Сірий.

Присутні у залі судового засідання зустріли цю заяву адвоката аплодисментами, що стало приводом для чергового видалення одного з присутніх із зали. Суддя Родіон Кірєєв дозволив судовій міліції виконати відповідне рішення суду та оголосив для цього технічну перерву на 15 хвилин.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.