Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардеп Власенко припускає, що вирок Тимошенко читатимуть у порожній залі

Пістолетне право 3968 переглядів

Опубліковано - 20.07.2011 13:16 | Всі новини | Версія для друку

Нардеп Власенко припускає, що вирок Тимошенко читатимуть у порожній залі
Нардеп Власенко припускає, що вирок Тимошенко читатимуть у порожній залі
Адвокат, народний депутат Сергій Власенко, усунений від судового процесу у справі Юлії Тимошенко, в інтерв’ю Коммерсантъ-Украина, пояснив, чим захист екс-прем’єра не влаштовує суддя Родіон Кірєєв, а також сторона звинувачення.

Зокрема, журналісти процитували Тимошенко, яка назвала суддю Родіона Кірєєва фашистом.

"Я вам більше скажу - він гірше, ніж фашист. Бо Герман Герінг, який слухав справу Димитрова в 1934 році, будучи фашистом, дозволив пряму радіотрансляцію, давав можливість виступати, забезпечив право на захист, що спричинило за собою виправдувальний вирок", - зазначив Власенко.

Відповідаючи на питання, якою буде його роль у захисті Тимошенко після того, як його усунули від процесу, Власенко заявив: "Це вирішить Юлія Тимошенко, вона приймає глобальні рішення. Я сподіваюся, що ми знайдемо форму роботи. Я однозначно залишаюся в юридичній команді" .

"Щоб ви розуміли абсурдність порушеної справи: прокурор дозволив собі на судовому засіданні сказати приблизно наступне: навіщо вам так багато часу на ознайомлення, адже з тих 5 тисяч сторінок, про які ви весь час говорите, там тільки тисяча сторінок варта уваги, а решта - ні. І це говорить прокурор! Це маразм. Прокурор не був проінструктований і, будучи не надто обізнаним, ляпнув те, що вважав за потрібне, і сказав правду", - заявив адвокат.

Крім того, він вважає, що прокурор Лілія Фролова не має права перебувати в суді, бо відповідно до закону про прокуратуру та Кримінально-процесуальний кодекс прокурор, який підтримує державне обвинувачення в суді, повинен бути неупередженим, об'єктивним, і його основна мета - пошук істини.

"Юлія Володимирівна, перебуваючи у статусі обвинуваченої, має право говорити все, що завгодно, і вона не повинна бути неупередженою, а прокурор зобов'язаний. А ця пані (Лілія Фролова - ред.) дозволяє собі вислови, які мають явно ворожий характер стосовно Тимошенко, і це свідчить про її особисте негативне ставлення до Юлії Володимирівни, що, в принципі, неприпустимо", - заявив Власенко.

"Те ж саме стосується прокурора Шоріна, який дозволяє собі заявляти, що він вважає за необхідне доставити захисника до суду в примусовому порядку. У мене питання: на підставі якої статті КПК він збирається це робити? Це, здавалося б, дрібні приклади, але це приклади тієї ідеології, яку сповідує влада: один виганяє Тимошенко за те, що вона сидить, а Власенка за те, що він стоїть, іна дозволяє собі висловлювати щось щодо іміджу обвинуваченої, третій - давати поради, які не вкладаються в рамки КПК, при цьому перший ці поради втілює в життя, не маючи на те підстав", - додав він.

Відповідаючи на питання, чим, на йому думку, закінчиться справа, Власенко заявив: "При таких складових є дуже висока ймовірність того, що Кірєєв вижене всіх із зали, як він вже це робив, і зачитає вирок порожньому стільцю. У цьому вироку буде все те, що вкладуть в голову Кірєєву. Ви ж прекрасно розумієте, що він не самостійно діє".

У свою чергу журналісти Ъ-Украина поцікавилися, чи є у захисту Тимошенко хоча б один факт, який підтверджує те, що він несамостійний, що він маріонетка. "В даному випадку йдеться не про звинувачення, а про припущення, здогади і умовиводи, права на які мене ніхто не може позбавити. По-вашому "факт" - це спіймати Кірєєва на вході в Адміністрації Президента? Це нерозумно, він туди не ходить. Прослухати його телефонні розмови? Це порушення закону. Я кажу про інше. Саме поведінка цієї людини свідчить про те, що він явно заангажований, а це неприпустимо в його статусі. У нас в кримінальному процесі може бути одна ангажована особа - та, яку незаконно звинувачують у скоєнні злочину, а всі інші повинні бути неупередженими і шукати істину", - заявив він.

"Закон говорить про одне: якщо суддя небезсторонній, він не має права бути суддею в цьому процесі. Мені здається, що докази небезсторонності Родіона Кірєєва видно, але він із завзятістю, гідною кращого застосування, продовжує говорити: я суддя, а ви зобов'язані підкорятися моїм розпорядженням. Але я не раб на галерах, я зобов'язаний підкорятися закону. Якщо хлопчик Родіон Кірєєв вважає, що я повинен побудувати йому будинок, я все одно не буду цього робити, хоч він і головуючий в судовому засіданні", - додав Власенко.

Коментуючи думку журналістів, що в якийсь момент суддю Кірєєва "дістануть" настільки, що він просто заарештує Тимошенко на 15 діб, Власенко заявив: "За неповагу до суду немає відповідальності! За порушення порядку в залі судового засідання, згідно ст. 185 - 3 Кодексу про адміністративні правопорушення, передбачено штраф. Крапка".

"Тимошенко порядок не порушує. Вставати або не вставати - це елемент неповаги до суду, але це не елемент порушення порядку. Ось якби вона бігала залою, кидала документи - це було б порушення порядку", - заявив він.

"Суддя Кірєєв почав скаженіти, коли я поставив йому прості питання, а він не знав на них відповіді: я просив назвати норму КПК, відповідно до якої я зобов'язаний сидіти і називати його "ваша честь". Але немає такої норми в КПК - така норма є в Цивільно-процесуальному кодексі і застосовується в рамках цивільного процесу. Хлопчик переплутав! Те ж саме стосується вставання. За КПК вставати обов'язково, коли ви звертаєтеся до суду, даєте пояснення і робите заяви. Тимошенко не зверталася до суду - вона відповідала на його питання. Для нас важливо, щоб суддя дотримувався закону, не придумував норми, щоб він керувався тим, що написано, а не тим, що є у нього в голові", - додав він.

Нагадаємо, раніше Власенко, коментуючи своє видалення з зали суду і усунення від захисту екс-прем'єра заявив, що судді Кірєєву все одно кого видаляти із зали суду, а приймаючи рішення про усунення від справи суддя не послався на норму закону, керуючись якою він прийняв таке рішення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.