Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Банкова буде судитися за туалет гаранта?

Скандал 4075 переглядів

Опубліковано - 21.07.2011 10:43 | Всі новини | Версія для друку

Банкова буде судитися за туалет гаранта?
Банкова буде судитися за туалет гаранта?
Ніяких туалетів з дорогоцінними каменями в будинку Президента немає

Про це газеті «Сегодня» заявила прес-секретар президента Дарина Чепак

Нагадаємо, в останні дні вітчизняний інтернет підірвало повідомлення інформагентства France Press про резиденцію «Межигір´я», де живе український президент. Мовляв там побудували туалет. І не простий, а з напівдорогоцінним камінням. «За інформацією джерел AFP серед будівельників, санвузол повністю інкрустований напівдорогоцінним камінням, що обійшлося в 350 тисяч євро», - йдеться в матеріалі агентства.

Автор новини, журналіст агентства France Press Ганна Цуканова, впевнена в своїй правоті. «Ми не маємо звички писати інформацію, яка викликає у нас сумніви. Адже ми не стверджуємо, що ми це бачили (в сенсі санвузол. - Авт.), ми говоримо, що джерела нам це сказали», - сказала нам Цуканова.

«Інформація, що опублікована AFP, не відповідає дійсності, - заявила в прес-секретар президента Дарина Чепак. - Ніяких туалетів з дорогоцінним камінням в будинку президента немає. Як і немає будь-якої незвичайної розкоші. Після того, як фото будинку Януковича були опубліковані, поширення такої інформації, тим більше з посиланням на неназвані джерела, просто суперечить здоровому глузду і нагадує сумнівні політичні технології».

«Поява цих пліток - просто чорний піар у зв´язку з посиленням боротьби з корупцією, яку веде наш президент, а також у зв´язку з посиленням політичної боротьби в країні», - сказав нам джерело в оточенні Януковича.

Юристи вважають, що справа може мати судову перспективу. «Якщо інформація агентства не відповідає дійсності, Віктор Янукович може подавати до суду. Причому навіть до українського, якщо у France Press є тут офіційно зареєстроване представництво», - говорить адвокат Василь Мірошниченко. Про «Межигір´я» останнім часом пишуть різне. У той же час позиція президента досить проста - йому на території цієї резиденції належить тільки один будинок і прилегла до нього невелика територія. Там минулого місяця побувала делегація українських журналістів і жодних надзвичайних розкошів типу «напівдорогоцінних» санвузлів не помітили - добротний будинок, яких багато в околицях Києва. Вся решта території резиденції, як заявляє сторона Президента, належить приватним структурам, і до Віктора Януковича стосунку не має.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.