Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кортеж Обами оштрафували на 200 доларів за створення заторів

Світ навколо нас 4719 переглядів

Опубліковано - 21.07.2011 15:22 | Всі новини | Версія для друку

Кортеж Обами оштрафували на 200 доларів за створення заторів
Кортеж Обами оштрафували на 200 доларів за створення заторів
Мер Лондона Борис Джонсон оштрафував Президента США Барака Обаму на 200 доларів за створення заторів у британській столиці.

Цей інцидент стався ще у травні цього року, проте подробиці публікуються зараз.

Британські ЗМІ відзначаються, що Джонсон здійняв галас з приводу дорожніх заторів, які влаштовують на дорогах британської столиці кортежі американських політиків.

За кілька років, починаючи з 2003 року, американські політики накопичили штрафів на 5 млн 800 тис. фунтів стерлінгів (8,7 млн ​​доларів), і посольство США у Великобританії не поспішає їх оплачувати.

Джерело в посольстві пояснило, що відомство відмовляється платити на цілком законних підставах. Зокрема, Віденською конвенцією про дипломатичні відносини забороняється накладати штрафні санкції на співробітників дипмісії.

За словами Джонсона, хоч штраф невеликий, проте є частиною великої проблеми для Лондона.

Відзначимо, у травні лімузин Барака Обами на прізвисько "Звір" зіткнувся з технічними проблемами під час візиту президента до Європи.

Під час виїзду з території американського посольства в Дубліні (Ірландія) броньована машина вдарилася днищем об "лежачого поліцейського", після чого заглохла перед натовпом роззяв.

Подружжя Обам залишалися в лімузині до тих пір, поки машину не полагодили, а в цей час на дорозі утворився затор. Пізніше відео події з'явилося в інтернеті.

Взагалі за іноземними посольствами накопичилося штрафів на 50 мільйонів фунтів стерлінгів. За парковку в недозволеному місці іноземні дипломати заборгували ще 491 тисячу фунтів.

Найбільшим боржником є ​​США - 5 мільйонів фунтів. За ними слідують російські дипломати, які заборгували 4,4 мільйона.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.