Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Одесі арештували протеже головного митника країни?

Кримінал Регіон: Одеська область 7530 переглядів

Опубліковано - 5.08.2011 15:49 | Всі новини | Версія для друку

В Одесі арештували протеже головного митника країни?
В Одесі арештували протеже головного митника країни?
В Одесі арештовано одного з ключових керівників Південної митниці - керівника Відділу митного оформлення, який є ставлеником і особистим другом голови Державної митної служби України Ігоря Калетника.

Про це УНІАН повідомили джерела в Одеському морському торговому порту.

Місцеві підприємці вважають затримання керівника відділу митного оформлення ударом по начальнику Південної митниці Тетяні Бойченко, нещодавно переведеній до Одеси зі столичної митниці, підвищеної у званні до державного радника митної служби 3-го рангу і нагородженої нагрудним знаком «Золота зірка «За заслуги» Державної митної служби України.

Разом з тим, група підприємців місяць тому оприлюднила лист до Генеральної прокуратури і Служби безпеки України, в якому заявляла про масштабну корупцію на митниці в Одеському регіоні.

«Створюється враження, що портові об`єкти передбачається приватизовувати через банкрутство. Від послуг українських гаваней змусили відмовитися майже всіх транзитерів. Українські фірми все частіше вимушені завозити свій товар через іноземні порти», - зазначали підприємці, що є суб`єктами зовнішньоекономічної діяльності, акредитованими у Південній митниці.

Як відзначали автори документа, «якщо раніше легальне розмитнення коштувало близько 10 тис. дол. (виплати до держбюджету), то нелегально можна було розмитнити за 8 тис. дол. Тепер же, якщо легальне розмитнення коштує, наприклад, 10 тис. дол., то вже не добровільне, а примусове, нелегальне коштує 15 тис. дол.».

Як повідомлялося раніше, джерело в Одеському морському торговому порту повідомило, що 4 серпня співробітники СБУ провели в Одеському порту операцію із затримання фахівців Відділу митного оформлення Південної митниці.

«Бійці спецпідрозділу в масках, які увійшли після обіду 4 серпня в будівлю митного терміналу на вулиці Одарія, не випустили до 19.00 жодного з півсотні співробітників Відділу митного оформлення», - повідомив співбесідник агентства.

У прес-службі Південної митниці підтвердили факт проведення оперативно-слідчих заходів столичним підрозділом СБУ на митному терміналі в Одеському порту, додавши, що «у зв`язку з інцидентом процес оформлення контейнерних вантажів в ОМТП припинився».

У свою чергу в прес-службі Державної митної служби України сьогодні повідомили, що СБУ разом зі Службою з питань протидії корупції Держмитслужби викрила факт хабарництва в Одесі.

«Затримано одного співробітника Південної митниці. Генпрокуратура порушила кримінальну справу за статтею 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

На роботі Одеського морського торгового порту проведення операції не позначилося. Черг і затримок у митному оформленні немає», - повідомляла прес-служба.

У митному терміналі Одеського порту щодоби розмитнюють від 300 до 1000 контейнерів з імпортними товарами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.