Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кремлівські наперстки. “Інтеграційний коефіцієнт” в обмін на ГТС

Газоват 4699 переглядів

Опубліковано - 15.08.2011 23:31 | Всі новини | Версія для друку

Кремлівські наперстки. “Інтеграційний коефіцієнт” в обмін на ГТС
Кремлівські наперстки. “Інтеграційний коефіцієнт” в обмін на ГТС
З 2012 року Росія введе для Білорусі “понижуючий коефіцієнт” при визначенні ціни на газ, повідомив російський прем’єр Володимир Путін.

"У Росії ухвалено рішення з наступного року, з 2012-го, ввести в газову формулу для Білорусі інтеграційний понижуючий коефіцієнт", - сказав він.

Рівень цього коефіцієнта, за словами Путіна, ще належить визначити під час переговорів на рівні господарюючих суб'єктів.

"Виходимо з того, що в рамках інтеграційних об'єднань ми повинні вийти на умови рівної конкуренції", - зазначив він, додавши, що енергетика тут відіграє не останню роль.

Прем'єр-міністр Білорусі Михайло М'ясникович подякував Володимиру Путіну.

"Спасибі велике, Володимир Володимирович, за цей, так будемо говорити, подарунок... Головне, яку назву - інтеграційний коефіцієнт. Для нас головне, що він буде нижче одиниці, я так розумію", - сказав М'ясникович.

Путін відповів, що зниження ціни на газ для Мінська з 2012 року не є подарунком з боку Росії.

"Це пряма допомога, підтримка, але це не зовсім подарунок. Це все-таки свідчить про те, що для російських компаній розширюються можливості на білоруському ринку, і вони готові піти назустріч своїм білоруським партнерам", - підкреслив він.

Путін також повідомив, що остаточні домовленості будуть прив'язані до придбання "Газпромом" решти 50% в "Белтрансгазі".

Зазначимо, що наразі "Газпрому" належить 50% акцій білоруського газотранспортного підприємства "Белтрансгаз", ведуться переговори про купівлю ще 50%. Глава Держкоммайна Білорусі Георгій Кузнєцов раніше повідомляв, що угода може бути укладена восени.

Тим часом глава "Газпрому" Олексій Міллер вважає за можливе співпрацю між Україною і Росією в газовій сфері за схемою, яку вже застосовують у роботі з Мінськом. Раніше Москва неодноразово заявляла, що може піти на зниження ціни газу для України у разі прийняття рішення про злиття "Газпрому" з НАК "Нафтогаз Україна".

Київ же вивчає питання про розірвання в судовому порядку газового контракту з Росією, укладеного в 2009 році. Хоча нещодавно президент України Віктор Янукович заявив, що Україна і Росія повинні знайти компромісне рішення і переглянути ціни на газ, не вдаючись до судової процедури.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.