Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Євросоюз застерігає Україну через суд над Тимошенко

Світ навколо нас 3973 перегляди

Опубліковано - 5.09.2011 10:35 | Всі новини | Версія для друку

Євросоюз застерігає Україну через суд над Тимошенко
Євросоюз застерігає Україну через суд над Тимошенко
ЄС закликав Україну до чесного суду над екс-прем’єром Юлією Тимошенко. Інакше у Києва можуть виникнути проблеми з угодою про вільну торгівлю.

Але переговори щодо угоди про асоціацію з ЄС продовжують.

Європейський Союз «дуже занепокоєний» з приводу процесу проти колишньої прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, заявила верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрин Ештон після консультацій міністрів закордонних справ країн Євросоюзу в польському Сопоті 3-го вересня.

Водночас, за її словами, переговори про зону вільної торгівлі з Києвом будуть продовжені, «оскільки українська опозиція цього теж вимагає». Її слова підтримав також міністр закордонних справ головуючої нині в ЄС Польщі Радослав Сікорський. Варшава прагне до кінця свого головування в Євросоюзі, тобто до кінця року, завершити переговори щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС, в рамках яких ідеться зокрема й про вільну торгівлю.

ЄС не ратифікує угоду про зону вільної торгівлі з Україною, доки триватиме «необґрунтований судовий процес» проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко, цитує агентство dpa слова французького міністра закордонних справ Алена Жуппе.

«Думка більшості в ЄС полягає в тому, що така угода може бути укладена тільки тоді, коли питання Тимошенко буде врегульовано», - сказав Жуппе. Його німецький колега Ґідо Вестервелле зазначив, що всі одностайні у тому, що Україна має гарантувати чесний суд», крім того, «має бути спростовано враження політично мотивованої юстиції».

Суд не сприяє зближенню України з ЄС

Від проведення «показового процесу» проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко застеріг і керівник австрійського зовнішньополітичного відомства Міхаель Шпінделеґґер. Він наголосив, що все має відбуватися чесно.

За словами міністра, справа Тимошенко має розглядатися незалежним судом. Міхаель Шпінделеґґер застеріг і від можливих наслідків у відносинах Києва з Європейським Союзом. «Все, що зараз відбувається в Україні, не сприяє довірливим відносинам та більшому зближенню з Європейським Союзом», - сказав глава МЗС Австрії.

Під час зустрічі європейських міністрів у Сопоті пролунала гостра критика й у бік Білорусі. ЄС застеріг Мінськ від подальшого переслідування опозиції. «Утиски та репресії в Білорусі є неприйнятними», - наголосив керівник німецького зовнішньополітичного відомства Ґідо Вестервеллє.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.