Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Собіратєлі зємєль рускіх”. Кремль метикує, як затягнути Україну у своє болото

Світ навколо нас 4191 перегляд

Опубліковано - 5.09.2011 11:27 | Всі новини | Версія для друку

“Собіратєлі зємєль рускіх”. Кремль метикує, як затягнути Україну у своє болото
“Собіратєлі зємєль рускіх”. Кремль метикує, як затягнути Україну у своє болото
Росія приступила до реформування Митного союзу для того, щоб змусити Україну все ж таки пристати до цього об’єднання.

Про це газеті "Комерсант" розповіли джерела в МЗС РФ і Митному союзі (МС).

Як розповів високопоставлений російський дипломат, Росія, Білорусія й Казахстан розглядають проект угоди про технічне регулювання між МС і третіми країнами.

"Якщо третя країна прагне мати з МС просунуті відносини, значить, слід підписати угоду, у якім вона візьме на себе зобов'язання привести законодавство, у тому числі в сфері техрегулювання, у відповідність із правилами МС. У випадку з Україною й Молдавією, які прийняли європейські техрегламенти, це створить проблеми", - стверджує він.

"Українці хочуть переваг МС, особливо в тому, що стосується цін на енергоносії, але не хочуть брати на себе жодних зобов'язань", - заявив російський дипломат.

Співрозмовник газети у структурах Митного союзу також пророкує проблеми Києву. За його словами, хоча прийняті членами організації техрегламенти здебільшого імпортовані з законодавства Казахстану, який перейняв їх у ЄС, у них багато відмінностей.

"Наші санітарні й фітосанітарні норми жорсткіші, ніж у ЄС. Тому ми говоримо українцям: хочете працювати з нами, беріть ці ж норми", - каже чиновник.

Ще один важіль тиску на Україну – блокування Москвою створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) СНД, проект угоди про яку давно готовий, але не затверджений лідерами Співдружності.

"Українці прагнуть із двох сторін отримати переваги – і від ЄС, з яким створюють зону вільної торгівлі, і від СНД. Ми в цьому бачимо проблему. Коли Україна створить ЗВТ із Євросоюзом, українські товари будуть видавлені з її ринку європейськими й потечуть у РФ, а захисту від них у випадку появи аналогічної зони в СНД не буде", - каже дипломат.

"Офіційно ми продовжуємо переговори ( про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності). Але неофіційно гальмуємо. Для нас інтерес до неї втрачений, бо первинний Митний союз", - пояснює він.

Реформа також торкнеться органів управління Митним союзом. У Росії підготовлено проект договору про комісію МС, якій планується передати частину національних повноважень як наднаціональному органу, розповіло дипломатичне джерело.

Структура комісії, за його словами, буде дворівневою: колегія з 10 людей із досвідом роботи в ранзі міністрів і наднаціональний орган із 3 людей, у який увійдуть віце-прем'єри трьох держав.

"Сподіваємося схвалити договір у жовтні на зустрічі прем'єрів країн МС у Петербурзі, а затвердити в грудні на зустрічі президентів "трійки", - сказав співрозмовник газети.

Як пише "Комерсант", "саміт СНД у Душанбе продемонстрував, що для Москви ця структура більше не є ключовою, ставка робиться на Митний союз (МС) і Організацію Договору про колективну безпеку (ОДКБ)". На ОДКБ також чекають реформи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.