Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки дерибану. Влада планує прихватизацію поліграфічної галузі

Влада 3411 переглядів

Опубліковано - 7.09.2011 10:01 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки дерибану. Влада планує прихватизацію поліграфічної галузі
Хроніки дерибану. Влада планує прихватизацію поліграфічної галузі
Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко відмітив, що поки триває політична суперечка, пов’язана з переслідуванням опозиції, влада запланувала тотальну приватизацію поліграфічної галузі.

Про це повідомила прес-служба політика.

Томенко пояснив, що сьогодні в порядку денному стояв Проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації (р.н.8723), яким передбачається виставити на приватизацію сотні стратегічно важливих підприємств. «Водночас, очевидно, побоюючись жорсткої критики експертів Партія регіонів перенесла розгляд цього питання», - розповів Томенко.

Пояснюючи важливість цього проекту закону Микола Томенко наголосив, що серед переліку низка підприємств Національного космічного агентства України та підприємства авіаційної галузі. «Це суперечить і здоровому глузду і загальним законодавчим принципам приватизації, оскільки дані підприємства випускають продукцію, яка використовується в оборонній галузі», - підкреслив політик.

Окрім того, Віце-спікер зазначив, що законопроект передбачає фактично тотальну приватизацію поліграфічної галузі України. Він нагадав, що дискусія стосовно долі державних поліграфічних підприємств точиться вже не один рік і тепер «рожева» мрія багатьох чиновників як ніколи близька до здійснення.

Томенко пояснив, що неодноразово високопосадовці планували приватизувати цю галузь в своїх родинних інтересах. Водночас, за його словами, досі вдавалося знайти аргументи про шкідливість тотальної приватизації поліграфічної галузі.

«Натомість, даним законопроектом створюються умови практично стовідсоткового переходу цієї галузі у приватні руки», - підсумував Томенко. Політик повідомив, що серед підприємств, які, згідно законопроекту, підлягатимуть приватизації велика кількість обласних друкарень та державних видавництв.

А серед найбільш резонансних він назвав видавництво «Київська правда». Найцікавішим Віце-спікер вважає те, що головним критерієм необхідності такої приватизації підприємств (за пропозицією Міністерства освіти та науки і Держкомтелерадіо), які друкують підручники, газети, журнали тощо є аргумент, що дані підприємства втратили ознаки загальнодержавного значення.

«Цілком очевидно, що замовники приватизації – Міністерство освіти та науки і Держкомтелерадіо вже познаходили майбутніх власників цих підприємств», - сказав Томенко. Він наголосив, що наслідком цього буде «остаточно зруйнований державний контроль за поліграфічною та видавничою галуззю, а близькі до чиновників, що організували приватизацію, бізнесмени будуть займатися не виробничою діяльністю, а за безцінь отримають приміщення та велику кількість землі».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.