Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович домовився про світле газове майбутнє

Газоват 4895 переглядів

Опубліковано - 13.09.2011 15:44 | Всі новини | Версія для друку

Янукович домовився про світле газове майбутнє
Янукович домовився про світле газове майбутнє
Туркменістан готовий продавати Україні газ по 200 доларів за тисячу кубометрів, але реалізувати це буде можливо не раніше 2015 року.

Такої домовленості досяг в Туркменістані президент Віктор Янукович, пише Сегодня з посиланням на власні інформовані джерела.

За інформацією видання, президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов також готовий надати Україні можливість добувати газ на туркменському шельфі.

Вже зараз Україні дають можливість добувати до 5 мільярдів кубів щорічно, і цей газ обійшовся б в 200 доларів за тисячу кубів. Але ось доставити цей газ в Україну можна тільки по російському газопроводу.

Альтернативна труба, без прокачування по російській території, очікується в 2015-му. Як повідомило джерело в делегації, газ з цієї труби у результаті коштуватиме 270 доларів за тисячу кубів, але, окрім спорудження газопроводу, треба ще побудувати термінал для прийому зрідженого газу, який також очікується в 2015 році.

Також сторони досягли домовленості, що внутрішньотуркменський газопровід "Схід-захід" будуватимуть українські компанії. Крім того, українська група компаній буде головним постачальником труб для мегагазопроводу, що будується, і пройде по території Туркменістану, Афганістану, Пакистану та Індії.

Нагадаємо, нещодавно Азаров заявив, що протягом найближчих років Україна має скоротити обсяги закупівель російського газу в три рази. Замінити імпортний газ глава уряду планує вугіллям вітчизняного видобутку.

Варто також відзначити, що український газовий монополіст НАК "Нафтогаз України" планує до 2013 року інвестувати у збільшення видобутку природного газу 300 млн дол.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.