Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчора народні обранці мало не наклали в штанці

Влада 3848 переглядів

Опубліковано - 21.09.2011 13:24 | Всі новини | Версія для друку

Вчора народні обранці мало не наклали в штанці
Вчора народні обранці мало не наклали в штанці
Штурм будівлі Верховної Ради ветеранами афганської війни та ліквідаторами аварії на ЧАЕС не на жарт налякали депутатів і членів уряду, які вимушені були пішли на переговори з мітингувальниками.

Про це пише "КоммерсантЪ-Украина".

Опівдні напруга в натовпі протестуючих почало наростати, і після кількох вигуків "Штурм!" мітингувальники зламали огорожу, що захищає вхід до площу, і впритул наблизилися до дверей парламенту.

Події під стінами парламенту не на жарт перелякали частина депутатів. Так, кореспондент видання став свідком того, як кілька збентежених представників більшості у кімнаті для куріння знімали з лацканів піджаків депутатські значки.

"Пізно, це вам не допоможе", - похмуро сказав їм член фракції "БЮТ-Батьківщина", "афганець" Роман Забзалюк.

Тим часом на площі Конституції розгорівся мітинг. До демонстрантів вийшов голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, який спробував переконати їх у тому, що "ситуація буде вирішена".

"Пішов на х..! А робочу групу засунь собі в ж...пу!", - закричали у відповідь мітингувальники. - Ми вимагаємо саме сьогодні зняти закон з розгляду. Тігіпко - душман!"

Єфремов густо почервонів, а ведучий мітингу, представник громадської організації "Ніхто, крім нас", колишній директор МДЦ "Артек" Борис Новожилов запропонував присутнім "дати коридор" голові фракції ПР, щоб він зміг пройти крізь натовп до парламенту і "донести вимоги до "виродків-депутатів" .
Олександр Єфремов йшов назад у Раду під акомпанемент свисту і криків "Ганьба!", насилу ухиляючись від монет, які в нього летіли.

Коли атмосфера біля Верховної Ради трохи розрядилася, на площу вийшло кілька народних депутатів. Зокрема, серед мітингуючих можна було помітити лідера Радикальної партії України Олега Ляшка. "Красива у вас форма", - спробував він заговорити з групою демонстрантів. "Та пішов ти ...",- флегматично відповідали ті.

Увечері площа перед парламентом почала порожніти. Крім співробітників "Беркута", там залишилося кілька представників організації, що захищає права дітей війни - вони збирали дріб'язок, якій закидали Єфремова.

Нагадаємо, у вівторок під час мітингу проти ліквідації пільг 16 категоріям громадян афганці і чорнобильці знесли огорожу й підійшли впритул до будівлі парламенту, кілька з них потрапили в середину. Загалом у мітингу взяли участь близько тисячі осіб, яких хочуть позбавити пільг. Афганці заявили, що "Беркут" під Радою поливав їх газом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.