Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Москві натякнули на втаємничений “газовий прогрес”

Газоват 4733 перегляди

Опубліковано - 26.09.2011 12:44 | Всі новини | Версія для друку

У Москві натякнули на втаємничений “газовий прогрес”
У Москві натякнули на втаємничений “газовий прогрес”
ВАТ «Газпром» до кінця тижня проведе чергові переговори з Україною, поки що про конкретні цифри і параметри говорити зарано.

Про це глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив журналістам у Москві, коментуючи переговори з Україною щодо газового питання.

«Так, прогрес є, але говорити про якісь конкретні цифри і параметри сьогодні зарано. Швидше, доречно говорити про загальне бачення підходів до розгляду і вирішення питань газової співпраці», - сказав Міллер.

«Вчора ми домовилися про те, що робоча чергова зустріч із нашими українськими друзями відбудеться до кінця цього тижня», - сказав він.

Як повідомлялося раніше, 24 вересня Президент України Віктор Янукович провів переговори з Президентом РФ Дмітрієм Медвєдєвим і прем'єром Владіміром Путігим.

25 вересня міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко і голова правління ВАТ «Газпром» Міллер обговорили конкретні шляхи реалізації домовленостей, досягнутих президентами України і Росії й прем'єр-міністром РФ 24 вересня, у сфері закупівлі і транзиту російського газу.

25 вересня прес-служба Кремля повідомила про досягнення істотного прогресу на переговорах Росії і України про ставку на транзит газу.

25 вересня Президент України Янукович також відзначив істотний прогрес у газових переговорах між Україною і Росією.

Довідка. ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» 19 січня 2009 року підписали два контракти: купівлі-продажу на період з 2009 по 2019 рік; про обсяги і умови транзиту природного газу через територію України на період з 2009 по 2019 рік.

Ціна на газ встановлюється поквартально. Ціна імпортного природного газу для України в І кварталі 2011 року становила близько 264 дол. за тис. куб. м, в ІІ – 295,6 дол. за тис. куб. м, в ІІІ – 354 дол. за тис. куб. м.

Україна добивається перегляду газових контрактів із РФ, вважаючи ціну на газ завищеною, а на транзит - навпроти, заниженою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.