Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У ЄС знову стурбовано згадали Україну

Світ навколо нас 3802 перегляди

Опубліковано - 28.09.2011 11:12 | Всі новини | Версія для друку

У ЄС знову стурбовано згадали Україну
У ЄС знову стурбовано згадали Україну
Верховний представник Євросоюзу з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон напередодні саміту "Східного партнерства" висловила занепокоєння демократією в Україні і Білорусі.

Про це Ештон заявила напередодні в Страсбурзі на слуханнях в Європарламенті.

Вона, зокрема, нагадала, що на початку вересня вже надіслала жорстке послання Україні, в якому підкреслила, що повага демократичних принципів і верховенства права, включаючи право на незалежний і чесний судовий процес, залишаються основою відносин ЄС-Україна.

"(Комісар ЄС з питань розширення і Європейської політики сусідства – род.) Стефан Фюле і я, зокрема, занепокоєні справами проти Юлії Тимошенко та інших членів її уряду, а також планами повернутися до старої виборчої системи, незважаючи на міжнародні поради", - заявила Ештон.

Вона також нагадала, що після сплеску політичних репресій у Білорусі у грудні минулого року ЄС неоднозначно продемонстрував свою позицію, ввівши санкції проти режиму та посиливши співпрацю з представниками громадянського суспільства.

"У Польщі (саміт "Східного партнерства" пройде у Варшаві – ред.) ми не залишимо сумнівів нашим партнерам стосовно того, що визнання з боку ЄС їх європейських прагнень та їх європейського вибору йде пліч-о-пліч з нашими очікуваннями щодо їх зобов`язань здійснювати прогрес на шляху до глибокої і стабільної демократії", - підкреслила Ештон.

Вона зазначила, що на сьогодні східні партнери ЄС знаходяться на різних етапах шляху до демократії, і підкреслила, що ЄС має надати їм практичну допомогу в процесі політичної асоціації та економічної інтеграції.

Як відомо, саміт "Східного партнерства" відбудеться 29-30 вересня у Варшаві.

Ця ініціатива була розпочата в травні 2009 року і спрямована на посилення співпраці ЄС зі східними сусідами: Азербайджаном, Вірменією, Білоруссю, Грузією, Молдовою і Україною.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.