Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Банковій запевняють, що Януковичу вистачає Межигір’я

Влада 3535 переглядів

Опубліковано - 29.09.2011 17:48 | Всі новини | Версія для друку

На Банковій запевняють, що Януковичу вистачає Межигір’я
На Банковій запевняють, що Януковичу вистачає Межигір’я
В Адмiнiстрацiї Президента не планували й не планують створення державної резиденцiї в Пiдгорецькому замку на Львiвщинi.

Про це йдеться у вiдповiді керiвника Головного управлiння забезпечення доступу до публiчної iнформацiї адмiнiстрацiї президента Дениса Iванеска на iнформацiйний запит "Iнтерфакс-Україна".

"Статус Пiдгорецького замку, який є державним музеєм, залишається незмiнним. Жодного доручення чи розпорядження про створення в ньому державної резиденцiї президент України не давав", - заявив Іванеско.

Він нагадав, що у сiчнi 2011 року директор Львiвської нацiональної галереї мистецтв Борис Возницький у листi до Президента просив про надання державної пiдтримки у реставрацiї Пiдгорецького замку.

Зокрема, за словами Іванеска, Возницький пропонував створити на верхньому поверсi замку урядову резиденцiю.

"Кошти на реставрацiю перестали надходити за часiв уряду Тимошенко... роботи проводяться власними силами, iнодi допомагають спонсори", - цитується у відповіді на запит лист Возницького.

"Президент України доручив Кабiнету Мiнiстрiв вжити заходiв щодо пiдтримки музеїв та замкiв Львiвщини, зокрема щодо фiнансування реконструкцiї Пiдгорецького замку. Iдею створення урядової резиденцiї не було підтримано", - написав Іванеско.

За його словами, Янукович "зацiкавлений у збереженнi та реконструкцiї Пiдгорецького замку як унiкального об'єкта культурної спадщини України".

"Вiн має залишитися вiльним для вiдвiдування i громадянами України, i iноземними туристами як одна з iсторичних перлин Львiвщини", - заявив Iванеско.

Як відомо, глава Львівської обласної державної адміністрації Михайло Цимбалюк заявив, що влада має намір створити урядову резиденцію в Підгорецькому замку у Львівській області.

За його словами, таке доручення Президент Віктор Янукович дав Кабінету Міністрів.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.