Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардеп Москаль здивований словами міністра про нестачу бронежилетів

Влада 3627 переглядів

Опубліковано - 6.10.2011 14:14 | Всі новини | Версія для друку

Нардеп Москаль здивований словами міністра про нестачу бронежилетів
Нардеп Москаль здивований словами міністра про нестачу бронежилетів
Чому бійці спецпідрозділів, що беруть участь у розгоні мирних демонстрантів, одягнуті в бронежилети, а співробітники, котрі брали участь у затриманні особливо небезпечних озброєних злочинців, – без бронежилетів?

Вчора, виступаючи на парламентських слуханнях із питання реформування правоохоронних органів, Міністр МВС України Анатолій Могильов заявив, що міліція не мала достатньо технічних засобів і кваліфікованого персоналу для проведення операції із затримання трьох озброєних злочинців.

«Ставлю до відома пана Могильова, що ще в поліції Російській Імперії було винайдено спеціальний пристрій для примусової зупинки автомобіля», – коментує виступ міністра МВС народний депутат Геннадій Москаль, повідомляє прес-служба НС.

«Він є в кожному районному відділку, кожному підрозділі ДАІ й постійно використовується для примусової зупинки нетверезих водіїв. А тому для затримання трьох озброєних злочинців міліції не було потрібно жодної додаткової техніки чи спецзасобів. Треба було всього-на-всього розтягнути цей пристрій за 100 метрів від передбачуваної зупинки автомобіля поперек дорожнього покриття, що унеможливило би втечу і в подальшому не призвело би «Сталінградської битви» в Одесі»», - наголосив Москаль.

«По-друге, в міліції достатньо бронежилетів, які, до речі, МВС закупило за бюджетні кошти за ціною, в п’ять разів вищою, ніж при міністрові Ю.Луценку (про що я вказував у своїх попередніх заявах). То дайте відповідь на просте запитання – чому бійці спецпідрозділів, що беруть участь у розгоні мирних демонстрантів, одягнуті в бронежилети, а співробітники, котрі брали участь у затриманні особливо небезпечних озброєних злочинців, – без бронежилетів? Невже мирні демонстранти небезпечніші за озброєних злочинців?!», - запитує генерал-лейтенант міліції.

«По-третє, чому при надлишку в МВС автоматів Калашникова і без всякої необхідності закупленої в Ізраїлі втридорога автоматичної зброї у працівників міліції, що йшли на затримання озброєних злочинців, не виявилося жодного автомата?», - обурений політик.

«По-четверте, чому під час спецоперації не задіяли передбачену правилами «страховку»? Адже на невеликій відстані з протилежного боку від працівників міліції мав стояти автомобіль із виключеними фарами й затемненими вікнами, який у випадку застосування злочинцями зброї вогнем у відповідь мав розстріляти їх на місці», - запитує Москаль.

«І останнє – плакати вам, пане міністре, треба не з трибуни Верховної Ради України, а біля «Стіни плачу» – за всі свої прорахунки, і благати Бога про прощення», - радить народний депутат.

За словами Москаля, про проблему відсутності професіоналізму в системі МВС сьогодні не говорить тільки лінивий. «Але чи не ви персонально, прийшовши на посаду міністра, звільнили всіх без винятку начальників обласних управлінь МВС, усіх начальників департаментів, розформували Управління з проведення спецоперацій? А на заміну звільненим призначили осіб, що раніше притягалися до кримінальної відповідальності, були скомпрометовані й звільнені за це з ОВС», - продовжує народний депутат і наголошує: «Поставили керівників, які бачили злочинців хіба що в кінофільмі «Місце зустрічі змінити не можна».

«Чи не у вас працює заступником та керівником апарату 28-річний бізнесмен Д.Ворона, котрий за функціональними обов’язками керівника апарату МВС мав організовувати й проводити такі операції?», - додає Москаль.

«А чи бачили ви, пане міністре, по телебаченню, як начальник УВС в Одеській області у костюмі від «Бріоні», сорочці від «Каваллі» та краватці від «Стефано Річчі», керівник, котрий, до речі, жодного дня не працював у міліції, керував спецоперацією й коментував події в Одесі? Невже міліція дійшла до такого ганебного стану, коли начальник УВС нездатен збагнути, що слід одягнути більш доречне вбрання – хоча би камуфляжну форму? А не роздавати в такому «парадному» вигляді інтерв’ю, навіть не розуміючи, що відбувається поруч?», - обурюються народний депутат.

«І де були персонально ви, пане Могильов, разом зі своїми заступниками, керівниками департаментів та іншою «челяддю»? Чому вас не було в Одесі?», - вчергове із запитанням звертається Москаль до нинішнього міністра внутрішніх справ і констатує: «Ви діяли як звичайний боягуз, сховавшись від відповідальності. І ваші дії, і дії ваших підлеглих нагадують відомий литовський фільм «Никто не хотел умирать».

«Як після цього ви можете спокійно жити, працювати, керувати міліцією й дивитися в очі підлеглим, а особливо – в очі матерям, батькам і дітям загиблих та поранених через ваш дрімучий непрофесіоналізм співробітників міліції?», - резюмує генерал-лейтенант міліції Геннадій Москаль.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.