Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ринку немає, але тарифи будуть ринковими

Добробут 4041 перегляд

Опубліковано - 10.10.2011 12:23 | Всі новини | Версія для друку

Ринку немає, але тарифи будуть ринковими
Ринку немає, але тарифи будуть ринковими
Україна впродовж чотирьох років зобов’язана підвищити до ринкового рівня тарифи на газ і електроенергію для населення і теплокомуненерго.

Про це повідомило джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості , пише Комерсант-Україна.

Фактично Україна зобов'язалася перейти до нового устрою енергоринку, сказав співрозмовник видання.

"Для європейських компаній повинна бути відкрита можливість імпорту природного газу, його видобутку в Україні, транспортування по території країни і продажу на внутрішньому ринку", - розповів він.

За його словами, протягом чотирьох років країна зобов'язана підвищити до ринкового рівня тарифи на газ і електроенергію для населення і теплокомуненерго.

"За цей час повинна бути налагоджена система прямих договорів між споживачами і виробниками", - сказало джерело в Міненерго.

Зазначимо, Україна і ще вісім країн-членів організації зобов'язалися до січня 2015 року провести реформу ринку газу та електроенергії за європейським зразком.

Рішення було ухвалено на засіданні ради міністрів ЕС 6 жовтня в Кишиневі.

Від “Аратти”: ні для кого не таємниця, що послуги ТКЕ в Україні - регіональна монополія. Споживач, згідно з чинною нормативною базою не має ні фізичної, ні іншої можливості обирати постачальника "послуг". Отже, казати про ринкові стосунки у цій сфері або елементарна безграмотність, або свідома брехня.

Для того, аби споживач міг обирати постачальника тепла або газу - потрібні астрономічні капіталовкладення і десятьки років для розбудови альтернативних систем постачання. Тобто, існуюча система має бути повністю перероблена.

Однак виникає питання, наскільки можливо систему демонополізувати? Можливо і реально тільки в системі тепло-водопостачання, поступово демонтувавши централізовані мережі, замінивши їх індивідуальними та будинковими. Але, наразі це просто неможливо, бо тоді олігархат втратить мільярдні прибутки, а тому влада прямо і однозначно заборонила навіть рух у цей бік..

А щодо постачання газу і питної води - казати про демонополізацію чи створення ринку - утопія. Бо у більшості міст - це просто неможливо з технічної точки зору. Та й не потрібно. І тому підприємства, які надають ці послуги мають бути виключно власністю міцевої громади, а не засобом відкачки громадських грошей у приватні кишені.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.