Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хто насправді отримує найбільший зиск від “газової зброї”

Газоват 4720 переглядів

Опубліковано - 10.10.2011 12:40 | Всі новини | Версія для друку

Хто насправді отримує найбільший зиск від “газової зброї”
Хто насправді отримує найбільший зиск від “газової зброї”
Німецький політолог Олександр Рар називає великим питанням те, хто насправді заробляє на газі – Україна чи Росія.

Як повідомляє Інститут Горшеніна, про це він заявив, коментуючи масові перевірки офісів «Газпрому» в країнах Європи.

«Зараз легко можна зрозуміти, наскільки Україна бачить себе вбудованою в новий ринок (енергетичний) Європейського Союзу. Якщо Україна повністю підпорядковує себе правилам гри, то вона повинна йти на повну децентралізацію свого власного газового бізнесу. Тобто: розчленувати «Нафтогаз» і впустити західних інвесторів - для того, щоб вони перейняли частину цього бізнесу на території України», - сказав Рар.

Проте, за його словами, незважаючи на відповідні декларації української сторони, реальних результатів інтеграції України з Європою в цій сфері ще не видно. «І коли це все буде, якщо буде – це велике питання. Але лише тоді Україна говоритиме з ЄС в один голос, зможе одержувати підтримку від ЄС, буде частиною загальноєвропейської ієрархічної структури. Поки що цього не відбувається. Може, це мета України, але я не впевнений, що це дійсно є метою української політики. Україна, швидше, хоче домовитися і з Росією, - і відкрити можливості російських ринків, які дуже привабливі для України. На жаль, в газовій сфері між Росією і Україною є дуже багато підводних каменів, багато з них стороннім абсолютно невідомі. Говорити про газову ціну – це одна справа, але всі ми знаємо, що в газовому бізнесі зав`язані й інші структури на території України, в яких беруть участь також і приховані російські схеми. Хто насправді заробляє на газі – теж велике питання. І багатьох ця ситуація влаштовує – і в Україні, і в Росії. Мені здається, що тут також дуже сильно замішана політика. Це все очевидно. Якщо, наприклад, сьогодні Україна підпише угоду про вступ до Митного союзу або тісніше стане співробітничати з МС на умовах, які пропонує Росія, тоді того ж дня - навіть не наступного, а того ж дня - ціна на газ (для України) буде знижена. Тому ми маємо справу зараз з дуже важливим політичним розвитком - вирішується і доля України. Або бути їй частиною ЄС - и тоді грати за правилами гри Європи, і десь створювати умови для того, щоб Європа контролювала газові ринки України, або навпаки, сходитися з Росією і МС – відкрити для себе великі можливості на євразійському ринку - що теж, насправді, не така вже погана перспектива. Але тоді відразу домовлятися з Росією про політичні питання», - вважає Рар.

Нагадаємо, що 12 жовтня в Інституті Горшеніна відбудеться круглий стіл на тему: «Європейський газовий ринок: настає революція?».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.