Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. Пукач свідомо заплутує судове слідство

Кримінал 4867 переглядів

Опубліковано - 10.10.2011 14:27 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. Пукач свідомо заплутує судове слідство
Справа Гонгадзе. Пукач свідомо заплутує судове слідство
У Печерському суді столиці продовжується допит колишнього генерала Міністерства внутрішніх справ України Олексія Пукача, якого обвинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

про це повідомила журналістам адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

«Засідання розпочалося з того, що я продовжила ставити запитання обвинувачуваному. Підготувала на сьогодні понад 120 запитань, з них упродовж часу від початку засідання дотепер, до першої години, я поставила двадцять запитань», - сказала Теличенко.

Вона наголосила, що Пукач дає надзвичайно нелогічні відповіді, і, як і минулого разу, відповідає на інші запитання, а не на ті, які прозвучали.

«Намагається заплутати учасників процесу, розповідаючи про методи роботи підрозділу, який він очолював. Сподівається, напевно, що ми не знаємо особливостей роботи оперативних підрозділів», - сказала Теличенко.

В даний час у засіданні суду у справі Пукача оголошено обідню перерву до 14.10, після чого продовжиться його допит.

Як повідомлялося раніще, журналіст Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було знайдено обезголовлене тіло, яке, за висновком експертів, могло належати журналістові.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років. Ще один обвинувачуваний - екс-генерал МВС Пукач - перебував у розшуку з 2005 року і був затриманий 21 липня 2009 р.

Генпрокуратура України 31 березня 2011 затвердила обвинувальний висновок і передала до Печерського райсуду Києва для розгляду по суті кримінальну справу Пукача.

За даними ГПУ, досудовим слідством встановлено, що обвинувачений у травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження щодо громадського діяча Олексія Подольського і журналіста Гонгадзе і 17 вересня 2000 умисно вчинив вбивство останнього.

Справа Пукача розглядається у Печерському райсуді в закритому режимі.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.