Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українські історики проти комісії зі спільної роботи над посібниками з історії Росії та України

Національне питання 9223 перегляди

Опубліковано - 4.12.2006 12:34 | Всі новини | Версія для друку

Українські історики проти комісії зі спільної роботи над посібниками з історії Росії та України
Українські історики проти комісії зі спільної роботи над посібниками з історії Росії та України
Українські історики скритикували домовленість урядовців Росії та України створити фахову комісію для спільної роботи над посібниками з історії обох країн.

Про узгодження трактування історичних подій заявили віце-прем‘єр Табачник та міністр освіти України Ніколаєнко після зустрічі з міністром освіти та науки Росії Фурсенком.

Директор Інституту національної пам‘яті, академік Ігор Юхновський назвав домовленість урядовців України та Росії непотрібною. Він нагадав, що спільне опрацювання проблемних сторінок історії українськими та російськими істориками вже триває більше двох років.

Заступник директора Інституту історії Національної академії наук України, доктор історичних наук Станіслав Кульчицький підтримав думку Юхновського. Він вважає, що результати досліджень проведених за цей час будуть плідними та корисними: „Перш за все, це створення курсу історії України для росіян і історії Росії для українців. Тому, що навіть зараз російські вчені ще не визначилися, де починається їхня історія".

На думку Кульчицького, всі колишні радянські республіки мають право на свою історію, а бурхливий розвиток української наукової школи унеможливив небезпеку повернення до часів, коли історія кожного народу писалася як частина історії Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.