Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кабмін переписав Правила дорожнього руху

Влада 5137 переглядів

Опубліковано - 15.10.2011 05:11 | Всі новини | Версія для друку

Кабмін переписав Правила дорожнього руху
Кабмін переписав Правила дорожнього руху
Згідно новій редакції Правил водій не зобов’язаний мати при собі талон та довіреність на керування автомобілем. Але зобов`язаний пригальмовувати біля автівки з увімкненим синім маячком.

Кабмін вніс зміни в Правила дорожнього руху України з метою приведення їх у відповідність із законом "Про дорожній рух".

Згідно з постановою уряду від 26 вересня 2011 року, водій не зобов'язаний мати при собі талон, який додавався до прав, не потрібна довіреність на керування автомобілем, достатньо лише прав і техпаспорта.

Також з ПДР виключені згадки про дорожні листи і документацію на вантаж.

Розширено визначення мопеда: відтепер це двоколісний транспортний засіб не тільки з двигуном об'ємом до 50 куб см, а й з електродвигуном потужністю до 4 кВт. Водій мопеда, як і водій мотоцикла, зобов'язаний їздити в застебнутому шоломі.

Водій повинен пред'являти документи, а не передавати їх інспектору ДАІ, як було потрібно раніше. Згідно з новою редакцією, інспектор може провести перевірку технічного стану транспортного засобу за допомогою спеціальних пристосувань.

Істотно спрощуються дії водіїв у разі легких ДТП за умови наявності страховки, відсутності травмованих, п'яних за кермом і складання спільного повідомлення про аварію за зразком Моторнотранспортного страхового бюро України.

Згідно з нововведеннями, необхідно скидати швидкість до 40 км/ч біля нерухомого транспортного засобу на узбіччі з включеним проблисковим маячком синього кольору.

Також підвищується до 21 року віковий ценз водіїв автобусів, трамваїв і тролейбусів.

У новій редакції вводиться європейська категоризація транспортних засобів, а також ряд інших змін.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.