Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені NASA нарахували понад мільярд позаземних цивілізацій

У світі науки 4888 переглядів

Опубліковано - 19.10.2011 15:36 | Всі новини | Версія для друку

Вчені NASA нарахували понад мільярд позаземних цивілізацій
Вчені NASA нарахували понад мільярд позаземних цивілізацій
Космічний телескоп NASA “Кеплер” (Kepler) всього за 136 днів виявив 1235 екзопланет.

Такі дані NASA стали відомі після обстеження відносно невеликої ділянки нашої Галактики - Чумацького Шляху. У поле зору телескопа потрапило не більше чотирьохсотої частини небесної сфери. А саме та зона, де розташоване сузір'я Лебідь.

"З 1235 планет 54, швидше за все, знаходяться в так званій зоні життя. Тобто комфортно розташовані біля своїх зірок. Як наша Земля. У крайньому випадку як Марс", - констатують вчені.

Зібрані дані, які стосуються не тільки розташування планет, але і їх розмірів, дозволили зробити статистичні висновки. І побудувати на їх основі комп'ютерну модель. А з її допомогою підрахувати, скільки ж світів можуть бути "населеними".

"Модель населеності в межах Галактики Чумацький Шлях" (Model of Habitability Within the Milky Way Galaxy) - так назвав своє дослідження Мішель Гованлок з Гавайського університету. І згідно з проведеними розрахунками у нашій Галактиці 1,2 відсотка зірок повинні мати при собі населені планети.

"Якщо згадати, що зірок у Чумацькому Шляху близько 100 мільярдів, то планет, здатних підтримувати життя, набереться більше мільярда", - припускаютб вчені.

Мішель врахував і те, що в якихось світах міг настати місцевий "кінець світу" - на зразок близького вибуху наднової, що знищила радіацією все живе.

Але навіть такі події, які, як виявилося, не настільки вже рідкісні в нашій Галактиці, не сильно скорочують кількість потенційно населених світів.

"Чумацький Шлях настільки старий, що планеті, яка втратила життя, бракує часу, щоб відродити її. І довести до дуже високого рівня. Аж до цивілізованого", - додав Мішель.

Модель показує, що ближче до центру Галактики шанси знайти населені планети вище, ніж на околицях.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.