Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На супутнику Сатурна знайшли життя?

У світі науки 8066 переглядів

Опубліковано - 1.11.2011 15:03 | Всі новини | Версія для друку

На супутнику Сатурна знайшли життя?
На супутнику Сатурна знайшли життя?
Вчені знайшли нові підтвердження теорії про наявність життя на Титані, супутнику Сатурна.

До такого висновку прийшли Йозеп Тріг-Родрігес з Інституту космічних досліджень (Барселона) і Хав'єр Мартін-Торрес з Центру астробіології (Іспанія).

За словами вчених, на часі у науковому світі теорія про те, що більшість необхідних елементів для життя на планетах, у тому числі і вода на Землі, заносяться на них кометами та астероїдами, отримала дуже широке поширення.

Науковці вважають, що цілком імовірно, що подібне могло статися і з Титаном. Адже він є єдиним небесним тілом в нашій Сонячній системі, на поверхні якого є річки і озера, а також це - єдиний супутник планети з атмосферою, який будовою та історією схожий на Землю.

Однак роль води на Титані виконують метан і етан, а його атмосфера складається в основному з азоту і непридатна для дихання земних організмів.

"Пов'язано це з тим, що в минулому Титан і Земля формувалися, так би мовити, з різного вихідного матеріалу, а також на них були різні умови", - розповіли вчені.

Зараз відомо, що метан потрапляє в атмосферу Титана, випаровуючись з поверхні місцевих озер, які складаються з рідких вуглеводнів, проте відповісти на питання, що наповнило ці самі озера, вчені поки не можуть.

На думку вчених, атмосфера Титана, яка в 10 разів тонше земної, цілком може представляти собою гігантський хімічний реактор, в якому можуть синтезуватися складні органічні молекули, а від їх утворення до зародження життя залишається лише один крок.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.