Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Не всидів на двох стільцях? Регіонал Хара вирішив бути простим головою Комітету

Скандал 4120 переглядів

Опубліковано - 7.11.2011 15:49 | Всі новини | Версія для друку

Не всидів на двох стільцях? Регіонал Хара вирішив бути простим головою Комітету
Не всидів на двох стільцях? Регіонал Хара вирішив бути простим головою Комітету
Голова Федерації професійних спілок України Василь Хара заявив про свою відставку з посади голови ФПУ.

Як повідомили у Федерації профспілок, про це народний депутат від Партії регіонів заявив під час проведення селекторної наради керівників членських організацій - членів президії ФПУ 7 листопада.

У своїй заяві про складання повноважень, опублікованій на сайті ФПУ, Хара написав, що не може керувати федерацією, в якій більшість голів членських організацій середньої та верхньої ланки - "хронічні нероби і професійні зрадники".

"Я, як ніхто, розумію, в наскільки жалюгідному стані перебуває ФПУ, і ніколи не залишив би свою посаду, якби не чергова зрада переважної більшості голів ЦК профспілок, які виконують волю нинішніх міністрів та Адміністрації Президента, які поставили завдання (вже не вперше) відсторонити мене з посади", - написав Хара.

Хара є народним депутатом (фракція Партії регіонів), очолює парламентський комітет з питань соціальної політики та праці. 20 листопада 2008 року на засіданні Ради ФПУ обраний головою Федерації. Заслужений працівник соціальної сфери України.

Раніше повідомлялося, що Хара заявив про те, що з ним намагається звести рахунки "банда олігархів-рейдерів".

У вересні представник ГПУ вперше заявив про особисту участь голови ФПУ, народного депутата Василя Хари у відчуженні майна ФПУ.

"За час керівництва ФПУ Харою продано вісім об'єктів, зокрема спальний корпус санаторію Немирів, та укладено 12 договорів оренди приміщень і територій, хоча у ФПУ стверджують, що в цей період нічого не відчужувалося", - сказав заступник генпрокурора Віктор Занфіров.

Зі свого боку Хара назвав звинувачення ГПУ брехливими. "Банда олігархів-рейдерів розставила в прокуратурі своїх людей. Якби ми жили в правовій державі, Занфіров пішов би з брифінгу уже колишнім заступником генпрокурора", - резюмував він.

Нагадаємо, перевірку ФПУ Генпрокуратура розпочала у травні. У ГПУ вважають, що федерація не мала права відчужувати майно, яке є державною власністю і перебуває в управлінні профспілок. У ФПУ наголошують, що курорти і санаторії є їх власністю, і називають дії ГПУ втручанням у внутрішні справи федерації.

Голова ФПУ зазначив, що, за його інформацією, у деяких його колег по фракції є схожі проблеми. "Є люди, які підходили, співчували і казали: Василю Георгійовичу, май на увазі, що це відбувається не тільки з тобою. Назвали цифру: начебто є вже 20 нардепів з нашої фракції, у яких відбирають бізнес. Так от, я думаю, що як мінімум ці 20 осіб не проголосують, тому що вони можуть спроектувати мою ситуацію і на себе", - сказав депутат.

Нагадаємо, Адміністрацію Президента Віктора Януковича очолює Сергій Льовочкін.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.