Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Що важливіше для Януковича: “закатати в асфальт” Тимошенко, чи бути Президентом?

Світ навколо нас 4054 перегляди

Опубліковано - 9.11.2011 11:36 | Всі новини | Версія для друку

Що важливіше для Януковича: “закатати в асфальт” Тимошенко, чи бути Президентом?
Що важливіше для Януковича: “закатати в асфальт” Тимошенко, чи бути Президентом?
Європейські експерти занепокоєні висуненням нових обвинувачень проти Юлії Тимошенко. Київ грається у небезпечну політичну гру, наслідком якої може стати втрата всіх європейських здобутків України.

Аналітик Центру Європейської політики Аманда Пол вважає, що нинішні події довкола кримінальних обвинувачень проти колишнього українського прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на руку тим силам, що скептично ставляться до зближення Києва та Брюсселя. На її думку, нині багато хто в Європі сприймає дії Києва як свого роду політичну гру з метою виторгувати собі більше вигод у обмін на звільнення Тимошенко. Серед іншого – чітко прописану європейську перспективу України.

Утім, застерігає експерт, результат цієї гри може бути цілком протилежним до того, що очікують у Києві. Адже нинішнє небажання керівництва України відмовитися від принципу вибіркової юстиції, надати можливість проведення чесного суду над Юлією Тимошенко, а також декриміналізації економічних статей можуть зіграти на руку скептично налаштованим до зближення України з ЄС європейським силам як привід, щоби заморозити цей процес.

Справа не лише в Тимошенко

Разом з тим експерт вважає, що й звільнення Юлії Тимошенко не вирішило б усіх проблем. Такий крок, на думку Аманди Пол, був би, звісно, позитивно сприйнятий на Заході. Але від цього проблеми з верховенством права в Україні не зникли б. Брюссель же найбільше занепокоєний саме тим, що українська судова система в принциці, а не лише в конкретному випадку Тимошенко, діє вибірково і є корумпованою.

Брюссель теж має змінити тактику

У той же час певні кроки мають бути зроблені і з боку самого Брюсселя, переконана експерт. Брюсселю не варто залишати Київ у стані невизначеності, наголошує аналітик. Аманда Пол вважає, що ЄС конче необхідно розробити зважену стратегію щодо України, в якій містилася б чітка європейська перспектива. Адже лише в цьому випадку можна сподіватися на якісь демократичні зрушення в цій країні.

На думку Аманди Пол, якби ЄС будувала свою стратегію щодо України, керуючись лише справою Тимошенко, це було б дуже «короткозорою політикою». Тому Брюссель має орієнтуватися на більш широку картину того, що відбувається. Адже відносини Брюсселя та Києва мають вплив на увесь регіон.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.