Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українцям подають у конфорки небезпечний розбавлений газ

Добробут 8004 перегляди

Опубліковано - 10.11.2011 03:16 | Всі новини | Версія для друку

Українцям подають у конфорки небезпечний розбавлений газ
Українцям подають у конфорки небезпечний розбавлений газ
Населення України платить за брудний газ, який ледь горить, стільки, скільки коштує газ найвищої категорії.

Можновладці-корупціонери разом зі спільниками-аферистами щосекунди продають українцям розбавлений газ. Саме тому до конфорок газових плит населення доходить ледве горюча суміш.

Про мільярдні заробітки на брудному газі журналісти телеканалу "1+1" намагалися поспілкуватися із тими, хто забеспечує ним українців. Втім ні Міністерство палива, ні монополіст "Нафтогаз", ні його підрозділи не виявили бажання не те що прокоментувати питання, а навіть відповісти на інформаційний запит. Компанія "Газ України", почувши питання, взагалі відмовилась приймати запит.

Наразі українці все частіше скаржаться на те, що газ горить не блакитним полум'ям, а червоним, що, за словами експертів означає, що до палива додаються різні домішки. Через це температура горіння значно знижується, а відповідно збільшується час, необхідний для того, щоб нагріти воду у чайнику, чи у котлі. При цьому газові лічильники справно нараховують куб за кубом.

Справа в тому, що газ в Україні не чиститься. Якщо у Західній Європі газ доводять до потрібного стану спеціальною очисткою, то в Україні його не чистять.

Лічильники враховують лише об'єм, а не якість, тому населення платить за брудний газ, який ледь горить стільки, скільки коштує газ найвищої категорії.


Європа проблему з неякісним газом давно вирішила на користь споживачів. Постачальник газу відправляє споживачу детальний рахунок, і на ньому стоїть спожита кількість газу в кубічних метрах, і теплота згоряння. І це разом показує кількість і якість спожитого газу, за який треба заплатити.

Результати незалежної перевірки побутового газу, яку провели науковці київського інституту газу, показали суттєві розбіжності з офіційними показниками із сайту Київгазу. Метану виявилось не 96%, як пропонують вірити, а менше 84%. При цьому показник негорючого азоту насправді зашкалює: більше 4%, а не 1%.

Тож залишається констатувати, що в газовій суміші, яка потрапляє в наші домівки, насправді все менше правильного горючого газу метану, і дедалі більше брудних та небезпечних домішок.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.