Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У столиці масово закриваються обмінники

Добробут 4797 переглядів

Опубліковано - 10.11.2011 13:03 | Всі новини | Версія для друку

У столиці масово закриваються обмінники
У столиці масово закриваються обмінники
У Києві зачиняються пункти обміну валют.

Про це повідомляє газета Верховної Ради “Голос України” (№ 211 від 10 листопада).

Видання пише, що останніми днями в Києві непросто обміняти або купити валюту, як було раніше. Обмінні пункти по всьому місту зачиняються. Зрозумілих пояснень цієї тенденції ніхто не дає.

Як зазначається, банкам нібито стало невигідно утримувати обмінники через нові правила, затверджені Нацбанком.

Крім того, пише газета, у вересні фізособи купили в банків валюти на 2 млрд. більше, аніж продали. Нині обсяг валютних операцій, за даними Нацбанку, скоротився втричі. А обмінні пункти почали зачинятися через нерентабельність.

“Тепер банк зобов’язаний контролювати, щоб одна фізособа не обмінювала протягом дня більше 150 тис. грн. В іншому разі НБУ має право її оштрафувати. І тепер банк змушений у кожний свій обмінний пункт проводити спеціальні канали зв’язку, що використовуються банківською системою. Це закрита система, захищена від проникнення, і її потрібно оплачувати, навіть якщо нею не користуєшся. Потрібно обладнати повноцінне робоче місце операціоніста. Все це марнотратно» - прокоментував ситуацію президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Експерти радять Нацбанку операції з сумою понад 10 тис. грн. проводити із пред’явленням паспорта або іншого документа без їх ксерокопіювання. А дрібні - як раніше.

А поки що обміняти валюту можна в банках, які починають більше орієнтуватися на обмін валюти через свої відділення. Там і контролювати суми обміну легше, і зберігати ксерокопії документів зручніше, зазначає видання.

Як повідомляв УНІАН, Нацбанк постановою № 278 зобов'язав банки з 23 вересня 2011 року здійснювати валютообмінні операції з фізичними особами на суму до 50 тис. грн. при пред'явленні документа, який засвідчує особу. При проведенні операцій понад зазначеної суми працівник банку також має зафіксувати серію і номер паспорта (іншого документа, який засвідчує особу), дату видачі і орган, який його видав, місце проживання (реєстрації), ідентифікаційний номер особи (за наявності).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.