Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Пентагон успішно випробував зброю, швидкість якої вп’ятеро перевищує швидкість звуку

Технології 7527 переглядів

Опубліковано - 19.11.2011 03:03 | Всі новини | Версія для друку

Falcon HTV-2
Falcon HTV-2
Збройні сили США провели перші успішні випробування новітньої зброї проти терористів і диктаторських режимів, швидкість якої в п’ять разів перевищує швидкість звуку.

Апарат під робочою назвою "Прогресивна гіперзвукова зброя" (Advanced Hypersonic Weapon, або AHW) запущено з острова Кауаї на Гаваях, повідомляє NEWSru.com.

Він пролетів 3700 кілометрів до острова Атолл Кваджалейн (Маршаллові острова) менш ніж за півгодини, повідомив прес-секретар Пентагону.

Раніше американська влада заявляла, що створення "Прогресивної гіперзвукової зброї" є частиною нової військової програми з "Швидкого глобального удару", яка дозволить США вражати об'єкти в будь-якій точці світу менш ніж за годину.

У Вашингтоні запевняють, що нова зброя використовуватиметься для ліквідації терористів, за іншими даними, з її допомогою можуть скидатися неугодні США режими в інших країнах (заборона Януковича на польоти над Міжгір`ям цього літального апарату, навряд чи стосується - прим. "Аратти").

Нагадаємо, що в рамках цієї ж програми було розроблено надзвуковий безпілотний літак Falcon HTV-2. На такому апараті менш ніж за годину можна доставити і скинути, наприклад, ядерну бомбу в будь-яку точку планети.

Випробування Falcon пройшли в серпні 2011 року, однак завершилися невдачею. Літак впав у Тихий океан.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.