Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тігіпко по-комсомольськи піарнувся на офшорах

Влада 3691 перегляд

Опубліковано - 24.11.2011 11:08 | Всі новини | Версія для друку

Тігіпко по-комсомольськи піарнувся на офшорах
Тігіпко по-комсомольськи піарнувся на офшорах
Віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко виступив із ініціативою обкласти податками кошти, які переводяться до офшорних зон. За його словами, це має дати до бюджету додаткові 2 мільярди гривень.

Утім, ініціативу урядовця сприйняли здебільшого критично. В опозиції вважають, що це черговий піар-хід, позбавлений реального змісту. Провладні сили радять скерувати зусилля насамперед на створення сприятливого бізнес-клімату в країні. А експерти зазначають, що Сергій Тігіпко мав би починати з тих офшорних зон, які його ініціатива обходить.

Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко планує вдвічі збільшити визначений законом список офшорних зон та оподаткувати всі операції з ними. Урядовець пропонує, аби при перерахуванні грошей в офшорні зони, де діє пільгове оподаткування, потрібно було сплачувати 12 %. За словами Сергія Тігіпка, загальна сума надходжень від цього має скласти близько 2 мільярдів гривень і піти на покриття дефіциту Пенсійного фонду.

Водночас Сергій Тігіпко визнав, що цей механізм не може бути застосований до Кіпру, куди з України виводиться найбільше коштів. Це стосується також інших членів Євросоюзу, де діє пільгове законодавство. Натомість, за словами віце-прем'єра, планується створити спеціальний підрозділ у податковій адміністрації, що перевірятиме кожне підприємство, яке здійснює операції з будь-якою країною, де податки нижчі, ніж в Україні. На його думку, це має дати додаткові 2 мільярди надходжень до бюджету.

Регіонал підозрює, що історія з Податковим кодексом нічому не навчила

Перший заступник голови парламентського комітету з питань бюджету, депутат-регіонал Владислав Лук’янов вітає подібні ініціативи, проте радить проводити цю схему оподаткування «дуже-дуже ретельно.., і тоді ми дійсно змогли б отримати додаткові надходження».

Натомість, голова українського союзу промисловців і підприємців, депутат-регіонал Анатолій Кінах зазначає, що урядовцеві варто скерувати свої зусилля насамперед на створення сприятливого бізнес-клімату в країні.

«Спроба вирішувати проблему дефіциту Пенсійного воду за рахунок фіскальних та адміністративних методів, посилення тиску на бізнес – безперспективна. Уряд знову повторює помилку, яка була допущена при ухваленні Податкового кодексу», – заявляє Анатолій Кінах.

Кругообіг кіпрського офшору

Перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, депутат-бютівець Сергій Терьохін переконаний, що ініціатива Сергія Тігіпка скерована насамперед на покращення його іміджу.

«Ну, навіщо пенсіонерів прив’язувати до якихось там офшорів?! Друге питання: у цьому переліку ви не знайдете такі країни, як Кіпр, Ліхтенштейн, Люксембург, на які приходиться десь 92-93 % виведення капіталів із України. Так про що іде мова?!», – резюмує Сергій Терьохін.

Керівник економічних програм Центру імені Разумкова Василь Юрчишин наголошує, що саме Кіпр є основною офшорною зоною, куди виводяться гроші з України. Тому, за його словами, «у цьому контексті, якраз і потрібно починати з Кіпру».

За даними Державної служби статистики, найбільше інвестицій із України – понад 6 мільярдів доларів – було направлено на Кіпр. При цьому Кіпр також є й одним із найбільших інвесторів української економіки. Експерти зазначають, що в цьому випадку під видом іноземних інвестицій в Україну повертаються українські ж гроші.

За часів прем’єрства Юлії Тимошенко була спроба скасувати законодавство, яке дозволяло виводити гроші в кіпрський офшор. Проте ця ініціатива не була підтримана парламентом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.