Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Google наступає

Технології 6827 переглядів

Опубліковано - 2.12.2011 11:53 | Всі новини | Версія для друку

Google наступає
Google наступає
Android 4.0 перенесли на комп’ютери, а Google Chrome став другим у світі браузером за популярністю, обігнавши Mozilla Firefox.

Компанія Google опублікувала початковий код версії Android 4.0.1 для "комп'ютерної" архітектури x86. Про це йде мова у блозі 5to5Google.

Тепер операційну систему можна буде запускати на комп'ютерах, ноутбуках і планшетах на базі процесорів Intel або AMD. Аж до теперішнього моменту Android 4.0, також відома під кодовою назвою Ice Cream Sandwich, існувала тільки у версії для мобільної архітектури ARM.

Google заявляє, що поки проект носить характер бета-версії. Деякі функції пристроїв можуть бути недоступні. Так, у пристроях на базі Intel не працює звук, а також не підтримуються вбудована камера, технологія передачі даних Ethernet і апаратне прискорення.

Пристрої на базі Android 4.0 і на архітектурі x86 поки що не представив жодний виробник. Уперше про наміри адаптувати Ice Cream Sandwich стало відомо у вересні 2011 року зі спільного прес-релізу Intel і Google. У ньому йшла мова про пристрої Android на процесорах Intel Atom.

В минулому Google публікувала для архітектури x86 вихідні коди попередніх версій операційної системи - Android 3.2, Android 2.3 і Android 2.2.

На ринку інтернет-браузерів Google Chrome обігнав Firefox

Як свідчать дані StatCounter за листопад 2011 року, частка Google Chrome на світовому ринку досягнула позначки 25,7%, в той час як частка Firefox становить 25,23%. Лідером залишається Internet Explorer з часткою 40,63% ринку браузерів, повідомляє watcher.com.ua.

Google Chrome здійснив вражаюче зростання за останні два роки – у листопаді 2009, наприклад, його частка становила всього 4,66%. Тим не менш, завдяки падінню ІЕ та невеликому зменшенні популярності Firefox, браузер від Google зміг обійти останнього.

Остання стабільна версія Google Chrome, 15-та, вийшла наприкінці жовтня. За кілька тижнів після цього вийшла нова версія Mozilla Firefox – 8.
Chrome обігнав Firefox
Chrome обігнав Firefox

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.