Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні з’явиться власний сучасний діловий шрифт

Технології 7590 переглядів

Опубліковано - 4.12.2011 07:45 | Всі новини | Версія для друку

Переможцем конкурсу визнано шрифт дизайнера Андрія Шевченка з Бердянська
Переможцем конкурсу визнано шрифт дизайнера Андрія Шевченка з Бердянська
Наприкінці листопада було оголошено результати всеукраїнського відкритого конкурсу на створення сучасного ділового українського шрифту, який стартував 1 червня цього року.

Метою конкурсу було не лише створення шрифту, але і надання можливості для його широкого розповсюдження та забезпечення вільного доступу до використання.

Переможцем конкурсу визнано шрифт дизайнера Андрія Шевченка з Бердянська.

Друге місце отримав Кирил Ткачов (мал.ІІ), а спеціальну премію за розробку шрифту з особливим українським колоритом отримали Маркіян Яців та Ярослав Куць (мал.ІІІ).

Для розробленого шрифту буде створена повноцінна комп'ютерна гарнітура, яку згодом буде викладено на сайті «Український шрифт». Звідти сучасним українським шрифтом зможуть скористуватися всі охочі, встановивши на своєму комп'ютері для повсякденного використання.

Історично в Україні існують цікаві і важливі для всієї каліграфічної культури українські шрифтові гарнітури, наша країна має хороші традиції графічних мистецтв і друкарства. Шрифт може стати також і гідною візитною карткою України у світі сучасних інформаційних технологій.

Однак це надбання невідомо широкому загалу і має вкрай обмежене втілення в реальному житті українського суспільства. Змінити цю ситуацію накраще і є основним завданням конкурсу.

Організаторами конкурсу виступили НКММК «Мистецький Арсенал», Благодійний фонд «Мистецький Арсенал» та агенція Stairsfor.
мал.ІІ та мал.ІІІ
мал.ІІ та мал.ІІІ

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.