Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Початок життя на Землі дав загадковий мега-організм

У світі науки 5096 переглядів

Опубліковано - 6.12.2011 09:46 | Всі новини | Версія для друку

Початок життя на Землі дав загадковий мега-організм
Початок життя на Землі дав загадковий мега-організм
Згідно нової теорії, першою формою життя на Землі був мега-організм, який заповнив всі світові океани, потім розділився на частини, які пізніше породили предків всіх живих істот.

Останнє дослідження науковців вказує на те, що мега-організм був результатом боротьби ранньої форми життя за виживання.

Клітини, які боролися за виживання, обмінювалися корисними частинами одне з одним і створили глобальний мега-організм, відзначають науковці.

За їх словами, приблизно 3 мільярди років тому, мега-організм розділився на три сфери життя: одноклітинні бактерії, археї і більш складні еукаріоти, які породили всіх тварин і рослини.

Проте вчені не можуть дізнатися, що відбувалося до поділу.

Практично не залишилося жодних свідоцтв з тих часів, а будь-які гени, які відносяться до тих часів, швидше за все мутували до невпізнання, вважають дослідники.

На їх думку, хоч послідовність генів і змінюється досить швидко, тривимірна структура білка витримує випробування часом.

Таким чином, якщо всі організми на Землі сьогодні виробляють білок з однаковою загальною структурою, то найімовірніше ця структура була присутня в мега-організмі.

Проте, вчені не можуть з точністю сказати, чи так все було насправді, але за розрахунками розпад мега-організму збігається з появою в атмосфері кисню, що сталося близько 3 мільярдів років тому.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.