Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зонд Dawn вийшов на найнижчу орбіту астероїда Веста

У світі науки 5410 переглядів

Опубліковано - 13.12.2011 16:39 | Всі новини | Версія для друку

Зонд Dawn вийшов на найнижчу орбіту астероїда Веста
Зонд Dawn вийшов на найнижчу орбіту астероїда Веста
Зонд Dawn, який досліджує астероїд Веста, успішно здійснив перехід на найнижчу орбіту і почав вивчати це небесне тіло з відстані 210 кілометрів, повідомляє NASA.

"Dawn виконав кілька складних і красивих маневрів, щоб досягти цієї низької орбіти Зараз він перебуває у найкращому положенні, щоб дізнатися більше про секрети поверхні і надр Вести" - сказав провідний інженер місії Марк Рейман з Лабораторії реактивного руху.

На даний час учені розпочали третю фазу місії - дослідження астероїда з найнижчих орбіти, висота якої становить лише 210 кілометрів. Вчені планують збирати дані на цій орбіті протягом як мінімум десяти тижнів.

Dawn буде вести спостереження за допомогою своїх камер і спектрометрів у видимому та інфрачервоному діапазоні. Однак головна мета - збір даних за допомогою гамма- і нейтронного детектора GRaND та гравітаційний експеримент. Детектор GRaND вивчає частинки, які відображає і випускає поверхня Вести, що дозволяє судити про її хімічний склад.

Зближення з Вестою дає можливість провести високоточні вимірювання гравітаційного поля астероїда, що у свою чергу дозволить зробити висновки про будову його надр.

Після завершення низькоорбітального сеансу Dawn підніметься на орбіту висотою 680 кілометрів, де продовжить дослідження. Апарат покине Весту у липні 2012 року і вирушить до Церери.

Зонд Dawn був запущений 27 вересня 2007. Його основні цілі - астероїд Веста і карликова планета Церера, найбільші об'єкти поясу астероїдів, що розтягся між орбітами Марса і Юпітера. Dawn - це перший космічний апарат, який, вивчивши одне небесне тіло з орбіти, зійде з неї і продовжить шлях до іншого.

Після вивчення Вести Dawn продовжить шлях і у 2015 році, як очікується, досягне Церери. Зонд вперше в історії вивчить карликову планету, випередивши на кілька місяців інший зонд NASA New Horizons, який рухається до Плутона.

Нагадаємо, що журнал Time назвав запуск зонда Dawn однією з найважливіших подій у космосі за 2011 рік.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.