Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кремлівське свято ЄврАзЕС відбувається без українських посадовців

Світ навколо нас 4088 переглядів

Опубліковано - 19.12.2011 15:27 | Всі новини | Версія для друку

Кремлівське свято ЄврАзЕС відбувається без українських посадовців
Кремлівське свято ЄврАзЕС відбувається без українських посадовців
Україну сьогодні ніхто не представляє на засіданні ЄврАзЕС у Москві.

Про це свідчить список учасників засідання Міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС) на рівні глав держав у розширеному складі з Москві.

Зокрема, російську делегацію очолює Президент РФ Дмітрій Медвєдєв, вірменську – Президент Серж Саргсян, білоруську – Президент Олександр Лукашенко, казахстанську – Президент Нурсултан Назарбаєв, киргизьку – Президент Алмазбек Атамбаєв, таджицьку – Президент Емомалі Рахмон. До делегації від кожної країни входять до 10 учасників.

Представників України також немає у списку запрошених учасників.

Засідання в розширеному складі розпочнеться після зустрічі Президентів.

Як повідомлялося раніше, 1 грудня Президент України Віктор Янукович заявляв, що Україна буде представлена на саміті ЄврАзЕС високопосадовцями, оскільки зацікавлена у співпраці з Митним союзом.

Відповідаючи на запитання, де він все-таки буде 19 грудня – на саміті ЄврАзЕС чи на саміті Україна-ЄС у Києві - Президент сказав: «Все це гра не наша. Це розуміють, хто зіставляє дві події». Він наголосив, що Україна, безперечно, буде представлена на саміті ЄврАзЕС.

«Україна буде представлена ЄврАзЕС як спостерігач, і певні високопосадовці там працюватимуть. Ми зацікавлені також брати участь і співробітничати з Митним союзом», - наголосив Янукович.

9 грудня генеральний секретар ЄврАзЕС Таїр Мансуров повідомив, що українська сторона не повідомляла, хто її представлятиме на засіданні ЄврАзЕС 19 грудня в Москві.

«Думаю, це буде відомо безпосередньо перед приїздом – наша справа зробити запрошення, і воно надіслано», - сказав Мансуров.

За його словами, якщо Україну представлятиме високопосадовець нижче за главу держави, то цей представник не зможе взяти участі у «вузькому» засіданні на рівні Президентів. Проте він зможе взяти участь у відкритому засіданні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.