Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Казахська влада продовжує “зачистки” незадоволених

Світ навколо нас 4594 перегляди

Опубліковано - 21.12.2011 15:44 | Всі новини | Версія для друку

Казахська влада продовжує “зачистки” незадоволених
Казахська влада продовжує “зачистки” незадоволених
Мешканці міста Актау, що в західному Казахстані, продовжують протестувати на підтримку страйку нафтовиків. За словами представників влади, ситуація нормалізується у сусідньому Жанаозені, де в результаті сутичок із поліцією минулого тижня загинули учасники протесту.

В Актау, що є столицею області Манґістау, протести тривають третій день поспіль. Як повідомляє місцевий кореспондент Радіо Свобода, близько 400 місцевих жителів виступили на підтримку страйкуючих робітників нафтових компаній. Протестувальники вимагають виводу військ з міста Жанаозен, що є в 200 кілометрах від Актау, і де, в результаті розгону демонстрації загинуло щонайменше 14 осіб і десятки були поранені.

Бунт у місті Жанаозен розпочався у суботу, 16 грудня, після того, як страйкуючі робітники казахської енергетичної компанії, «КазМунайГаз», вступили у протистояння з поліцією під час святкування Дня незалежності (див.відео). Протестувальники підпалили приміщення місцевої мерії, штаб-квартиру компанії «КазМунайГаз», місцеве приміщення правлячої партії та десятки інших будівель. Щоб придушити повстання, були викликані додаткові війська, а Президент Нурсултан Назарбаєв оголосив воєнний стан у місті до 5 січня.

Ситуація нормалізується, населення залякане

Влада звинувачує в усьому «хуліганів». Також вона натякає, що не обійшлося і без «зовнішнього впливу». Офіційні особи продовжують наполягати на тому, що поліція стріляла у повітря та в землю, але кілька людей загинуло від куль, що потрапили у них рикошетом.

Казахський міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Божко заявив журналістам, що ситуація в Жанаозені нормалізується. «Вчора відновили роботу Інтернету та систем мобільного зв’язку. Відновили наземний телефонний зв’язок, який не працював через відсутність електрики», – зазначає міністр.

Проте місцеве населення залякане присутністю великої кількості озброєних людей. Громадський транспорт досі не працює. Повідомляють, що поліція затримує чоловіків прямо на вулицях і проводить з ними допит. Жінки воліють залишатися вдома.

«Ми сидимо вдома. Спеціальні автобуси приїжджають, щоб відвезти чоловіків на роботу. Школи закриті. Для того, щоб потрапити в лікарню, потрібен спеціальний пропуск», – говорить бухгалтер з міста Жанаозен Айґуль Жалґасбаєва.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.