Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардепи відвідали концтабір, де утримують Тимошенко

Пістолетне право 4592 перегляди

Опубліковано - 3.01.2012 15:47 | Всі новини | Версія для друку

Нардепи відвідали концтабір, де утримують Тимошенко
Нардепи відвідали концтабір, де утримують Тимошенко
Сьогодні народні депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін, Сергій Власенко та Сергій Пашинський відвідали колонію №54 у Харкові, де утримується Юлія Тимошенко.

Про це повідомив голова парламентської фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін.

Кожем’якін розповів, що у нього, захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка та народного депутата Сергія Пашинського відбулася зустріч з керівником обласного управління пенітенціарної служби України у Харківській області.

За його словами, під час цієї зустрічі піднімалось питання про безпеку Юлії Тимошенко, «котра незаконно перебуває в ув’язненні».

«Ми поставили вимогу, щоб безпека Юлії Тимошенко була на найвищому рівні», - зазначив Андрій Кожем’якін.

«Сергій Власенко, який має необхідність і можливість, як захисник, зустрітися з Юлією Володимирівною, на даний момент відвідує її, як її захисник», - повідомив він.

У свою чергу народний депутат Сергій Пашинський висловив переконання, що керівництво харківських пенітенціарних установ буде діяти виключно в рамках чинного законодавства, з дотриманням всіх прав і вимог закону.

«Ми надіємось на те, що умови утримання Юлії Володимирівни будуть відповідати українським стандартам та всім європейським конвенціям, до яких ми долучились», - наголосив він.

Також сьогодні Юлію Тимошенко планувала відвідати її донька Євгенія, але побачити матір їй не вдалося.

Між тим, адвокат Тимошенко вважає, що влада піддає її приниженню і знущанням.

Влада продовжує знущання над Юлією Тимошенко, заявив захисник Сергій Власенко на брифінгу після відвідування екс-прем’єра у Качанівській колонії.

«Я змушений констатувати, що цей фашистський план по знущанню над лідером української опозиції продовжується», - сказав він.

Власенко наголосив, що етапування Тимошенко до Качанівської колонії було повністю незаконним.

«Абсолютно зрозуміло, що етапування Юлії Володимирівни сюди не має нічого спільного ні з логікою, ні з правом, ні зі здоровим глуздом, а має на меті лише створити чергові нелюдські умови для Юлії Тимошенко», - сказав він.

На його переконання, етапування Тимошенко до колонії у Харкові виглядає абсурдним, оскільки відповідно до рішення суду вона повинна перебувати у Київському слідчому ізоляторі.

Власенко також повідомив про умови, у яких утримується Юлія Тимошенко.

«У неї над ліжком встановлено камеру відеоспостереження, і 24 години на добу Юлія Тимошенко перебуває під постійним наглядом. Так само можу зазначити, що у неї в камері 24 години на добу горить світло. Світло скероване прямо на ліжко, де вона знаходиться. Тому Юлія Володимирівна протягом 3-х діб практично не спала», - обурився він.

«Це зроблено не з метою спостереження заради безпеки Юлії Тимошенко – це зроблено для того, щоб в чергове виконати замовлення Януковича і познущатися над лідером української опозиції», - додав він.

Коментуючи стан здоров’я Юлії Тимошенко, Сергій Власенко повідомив, що вона не отримує належної медичної допомоги.

За його словами, у неї такі ж проблеми зі спиною, які були раніше.

«Почуває вона себе так само як і почувала у Лук’янівському слідчому ізоляторі. Жодної медичної допомоги вона не отримує. Просто інколи колють знеболююче. Але в момент застосування знеболювального у неї з’являються підшкірні крововиливи. Ми не знаємо причини цих крововиливів. Ми будемо продовжувати наполягати на належному аналізі крові», - наголосив захисник.

Власенко також повідомив, що умови перебування Юлії Тимошенко в колонії та її стан здоров’я будуть предметом заяви до Європейської комісії з протидії катуванням.

«Тому що насправді і відеонагляд, і світло в обличчя, і неможливість нормально спати, і відсутність медичної допомоги, все це має одну мету – психологічно і фізично знищити Юлію Тимошенко», - наголосив він.

Сергій Власенко також повідомив, що захистом готуються документи для керівництва колонії, щоб дати можливість зустрітися Юлії Тимошенко з її донькою.

«Я спробую зараз передати керівництву колонії документи, які підвереджують повноваження Євгенії як захисника Юлії Володимирівни. І я думаю, що ми знайдемо рішення цього питання. Можливо сьогодні, можливо завтра Євгенія зможе потрапити до Юлії Володимирівни», - сказав він.

Сергій Власенко також передав слова подяки Юлії Тимошенко усім, хто її підтримує.

«Я хотів би передати від Юлії Володимирівни привітання усім з Новим роком і Різдвом Христовим, побажання всім щастя і добра. Особливо вона просила додатково привітати всіх тих людей, хто в цю складну для неї і для всієї України хвилину був поруч із нею і з тими людьми, які приходили до Лук’янівського СІЗО, і які приходили привітати її на Новий рік в Харкові, Києві, інших містах», - сказав захисник.

«Від Юлії Тимошенко найщиріші побажання. Вона сподівається, що ця важка для України година швидко минеться і все стане на свої місця, і Україна продовжить крокувати в європейському нормальному напрямку», - зазначив Сергій Власенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.