Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США розчарувалися в Україні

Світ навколо нас 4456 переглядів

Опубліковано - 16.01.2012 12:19 | Всі новини | Версія для друку

У США розчарувалися в Україні
У США розчарувалися в Україні
Стосунки між Україною і СШа напряму залежать від дотримання українською владою стандартів європейської демократії.

Про це заявив радник держсекретаря США Гілларі Клінтон у справах Європи і Євразії Філіп Гордон в інтерв'ю Delfi.

"Ми точно хотіли б, щоб відносини України зі США та ЄС були хорошими, проте ми ясно сказали, що і від України чекаємо, що вона буде відповідати стандартам європейської демократії. Ми точно розчаровані останніми подіями в цій країні, наприклад, ув'язненням колишнього прем'єра Юлії Тимошенко ", - заявив він.

За словами Гордона, США упевнені, що це політичне переслідування, не пов'язане з нормальним розглядом справи. "Дивлячись з боку здається, що екс-прем'єра звинувачують у тому, що вона є представником колишнього режиму, а не в корупції чи інших злочинах. Просто така поведінка не має існувати в європейській державі XXI століття. Це може мати негативні наслідки для відносин України з іншими країнами ", - зазначив він.

"Ми підтримуємо звістку, яку минулого місяця ЄС передав Україні, коли заявив, що хоче мати асоціативний договір з Україною, хоче поглибити договір про вільну торгівлю, однак не може просуватися вперед, поки не почнуть виконуватися демократичні стандарти. США дотримується такої ж позиції" , - заявив Гордон.

Відповідаючи на запитання про те, що захищаючи Тимошенко, можна підштовхнути Україну до орієнтації на Схід, американський чиновник заявив: "Вважаю, що схожі аргументи часто звучать і стосовно України, і з стосовно Білорусі - на тисніть на них, так як у них не залишиться вибору, і вони будуть рухатися в бік Сходу. Ми не хочемо їх нікуди штовхати ", - заявив він.

"По-перше, я навіть не думаю, що цей якийсь вибір. Ми ніколи не говорили, що заради хороших відносин з нами треба жертвувати стосунками з Росією. Адже цим країнам необхідно підтримувати хороші відносини з РФ, це їхній інтерес. Тут немає ніякого вибору, ми не з тих, хто ставить якісь нездійсненні умови. Ці країни самі приймають рішення, які обмежують розвиток відносини з нами ", - резюмував представник Держдепу США.

Як повідомлялося раніше, 11 січня держсекретар США Гілларі Клінтон заявила, що Вашингтон продовжуватиме відстоювати необхідність звільнення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко та інших ув'язнених колишніх чиновників.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.