Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кремлівські апетити: малоросійська губернія і не менше

Газоват 4709 переглядів

Опубліковано - 17.01.2012 18:21 | Всі новини | Версія для друку

Кремлівські апетити: малоросійська губернія і не менше
Кремлівські апетити: малоросійська губернія і не менше
За знижку на блакитне паливо Росія у газових переговорах із Україною хоче отримати контроль над облгазами та підземними сховищами.

Саме ці дві складові дозволять "Газпрому" окупувати газовий ринок України, та отримувати максимальні прибутки від продажу газу населенню, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на джерела, близькі до ходу переговорів.

Прямий доступ до покупців може гарантувати "Газпрому" постійний потік коштів від українських споживачів, відзначили співрозмовники агентства.

Контроль над сховищами має сенс не тільки в якості додаткового заходу безпеки щодо здійснення експорту газу, але відкриває можливість для отримання контролю над серйозним тіньовим бізнесом.

Фактично, саме на грі з балансами газу в ПСГ і у внутрішніх українських розподільних мережах, на думку експертів, побудована система тіньового бізнесу у "Нафтогазі".

Наприклад, оперуючи балансами, штучно сформовані надлишки газу, призначеного для населення, можна продавати підприємствам за комерційною ціною.

Крім того, підземні сховища - це ще й великий легальний бізнес. Зацікавленість у зберіганні газу в українських ПСГ регулярно висловлює низка іноземних компаній.

Швидше за все, переконані експерти, українська ГТС і український ринок газу були б давно здані Кремлю, якби не бізнес-інтереси українських провладних угруповань.

Вирішити поточні проблеми України можна тільки стратегічно - скоротивши споживання газу, відзначають фахівці з Центру Разумкова.

Однак надії на такий поворот подій мало саме через тіньового характеру україно-російського газового бізнесу.

Відкати, сумнівний реекспорт газу і можливості маніпуляції з газовими балансами зберігаються тільки при постійному і дуже великому обсязі імпорту російського палива.

Скорочення імпорту автоматично призведе до зниження обсягів споживання, посилення контролю і до зниження доходів розпорядників системи, відзначають експерти.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.