Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Власники автозаправок “бадяжать” 95-ий бензин

Кримінал Регіон: Харківська область 9540 переглядів

Опубліковано - 11.12.2006 20:15 | Всі новини | Версія для друку

Якщо свічі почорніли або почервоніли, фахівці радять відразу ж їх міняти
Якщо свічі почорніли або почервоніли, фахівці радять відразу ж їх міняти
Неякісне паливо. Власники авто та працівники автомайстерень скаржаться - на заправках розводять бензин. В управлінні із захисту прав споживачів говорять: заправки перевіряли - але неякісного бензину не знайшли.

Співробітники харківських (і не тільки харківських - прим. "Аратти") СТО скаржаться: раніше найчастішими були поломки ходової частини машини - впливали погані дороги. Сьогодні водії просять полагодити паливну систему - саме вона виходить з ладу, якщо бензин неякісний.

Володимир Мішин, автослюсар:
«Буває таке, що 95-й бензин, ми знімаємо бензонасос, бензин навіть може прилипати – викрутка може прилипати до руки, і незрозумілого запаху й незрозумілих кольорів буває бензин».

Віталій Ардатов, директор СТО:
«Ця свіча з автомобіля, низька якість бензину або мастила. Нестандартні присадки до бензину. Це свіча з машини, що їздить на 95-му бензині. От вона червоного кольору. Мають бути перебої в роботі двигуна, утруднений запуск, особливо вранці».

Якщо свічі почорніли або почервоніли, фахівці радять відразу ж їх міняти. Страждають від розведеного бензину й форсунки інжекторів – це частина двигуна. Їх доводиться чистити на спеціальному стенді.

Автослюсарі рекомендують проходити цю процедуру кожні 20 тисяч кілометрів.

Розведеного бензину на автозаправках немає - це висновки обласного управління захисту прав споживачів. За словами начальника Євгена Федорчука, з 75-ти заправок, які управління перевірило в Харкові, тільки на 4-х бензин був неякісним.

Євген Федорчук, начальник обл. управління у справах захисту прав споживачів:
«П'ять відсотків, це, звичайно, відсоток не загрозливий. Він загрозливий для тих, хто потрапив саме в ці 5%. Не можна сказати, що 95-й бензин неякісний. До нас не дуже давно зверталася зі скаргою, які потрапили от у ці п'ять скарг, людина на неякісний бензин. Вона від'їхала буквально 500 метрів від заправки, написала нам заяву, що заправилася неякісним бензином, через це в неї полетів бензонасос і там щось ще».

Визначити неякісний бензин, говорять фахівці СТО, можна лише після того, як паливо вже потрапило в бак.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.