Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російська міжпланетна станція зазнала аварію через спалах на Сонці

Світ навколо нас 4494 перегляди

Опубліковано - 26.01.2012 19:37 | Всі новини | Версія для друку

Російська міжпланетна станція зазнала аварію через спалах на Сонці
Російська міжпланетна станція зазнала аварію через спалах на Сонці
Міжвідомча комісія з аналізу причин нештатної ситуації, що виникла в процесі виведення на відльотну траєкторію до Марса російського космічного апарату Фобос-Ґрунт, представила в Роскосмос результати своєї роботи.

Як повідомляє Интерфакс із посиланням на джерело в космічній галузі, комісія визнала як основну версію можливого "впливу на космічний апарат плазмового утворення в магнітосфері Землі".

За словами співрозмовника агентства, міжвідомча комісія, зіставивши дату запуску Фобос-Ґрунту (9 листопада) з потужним спалахом класу X, що стався на Сонці 4 листопада, констатувала, що сонячна активність була аномальною в межах 10 діб і, можливо, вплинула на роботу станції.

Нагадаємо, автоматична міжпланетна станція Фобос-Ґрунт, призначена для вивчення супутника Марса - Фобоса, зокрема, для збору ґрунту з його поверхні, була запущена 9 листопада, проте апарат не вдалося вивести на потрібну орбіту через збій у системі управління. Фобос-Ґрунт впав у Тихому океані приблизно в 1,1 тисячі кілометрів від берегів Чилі.

Це перша спроба російських вчених відправити в космос міжпланетний зонд за останні 15 років. У 1996 році апарат Марс-96 не вийшов на орбіту і впав в океан. Проект Фобос-Ґрунт коштував Росії п'ять мільярдів рублів.

Раніше комісія зі з'ясування причин аварії Фобос-Ґрунту в першу чергу розглядала версії виробничих і конструкторських помилок.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.