Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Опозиція відмовилася переписувати Конституцію під Януковича

Влада 3504 перегляди

Опубліковано - 31.01.2012 10:36 | Всі новини | Версія для друку

Опозиція відмовилася переписувати Конституцію під Януковича
Опозиція відмовилася переписувати Конституцію під Януковича
Комітет опору диктатурі не братиме участі в роботі Конституційної асамблеї, ініційованої Президентом Віктором Януковичем.

Про це заявив лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк. Керівник експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї Леонід Кравчук вважає таке рішення опозиції помилковим. Тим часом, деякі експерти-правники, запрошені до роботи в Асамблеї, мають сумніви щодо того, чи приймати запрошення.

Конституційна асамблея має розробити проект внесення змін до Основного закону. Згідно із затвердженою указом Президента Віктора Януковича концепції формування Конституційної асамблеї, до її складу має увійти 100 громадян України, які мають відповідну підготовку та досвід роботи. Серед них – представники парламентських фракцій та політичних сил, які на останніх виборах набрали понад 100 тисяч голосів виборців.

Натомість, лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк заявив, що опозиційні партії об’єднані в комітет опору диктатурі відмовляються від участі в роботі Конституційної асамблеї. За його словами, виступати з такою ініціативою може Верховна Рада, яка ухвалює Основний закон, а не Президент, який повинен гарантувати виконання Конституції.

В інтересах народу, чи Президента?

Керівник Науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї, перший Президент незалежної України Леонід Кравчук вважає, що відмова опозиції не перешкодить конституційній реформі.

«Для п’яти партій є квота на представництво. Якщо їх не буде, то не буде ста членів, а буде 95. Але це зовсім не означає, що Конституційна асамблея не буде працювати. Дехто каже, що Конституційна асамблея хоче підмінити Верховну Раду. Ну, ми ж не вносимо зміни до Конституції, ми їх пропонуємо!», – зазначив Леонід Кравчук у коментарі Радіо Свобода.

Директор Центру політико-правових Ігор Коліушко ще не вирішив, чи приймати запрошення увійти до складу Конституційної асамблеї, бо має низку застережень до ідеї глави держави. За його словами, Віктор Янукович не запропонував свого бачення конституційної реформи.

«Президент повинен чітко формулювати своє бачення: в чому він бачить проблему, в яких нормах. І одразу було би зрозуміло, як ставитися до ініціативи Президента: чи йти йому допомагати, чи навпаки», – зазначив Радіо Свобода директор Центру політико-правових реформ.

Натомість Леонід Кравчук наголошує на тому, що саме Конституційна асамблея, а не Президент, запропонує основні параметри реформи Основного закону. За його словами, «Конституційна асамблея сама повинна визначити зміни, відповідно до корінних інтересів українського народу, і подати Президентові».

Формування складу Конституційної асамблеї триватиме до 16 квітня.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.