Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Три тижні українські діти не можуть отримати різдвяні подарунки

Скандал 4269 переглядів

Опубліковано - 1.02.2012 16:57 | Всі новини | Версія для друку

Три тижні українські діти не можуть отримати різдвяні подарунки
Три тижні українські діти не можуть отримати різдвяні подарунки
Три тижні на українській митниці перевіряють різдвяні подарунки від американських благодійників дітям з соціально незахищених верств населення.

Ще на початку січня до України прибули сім контейнерів з дитячими різдвяними, новорічними подарунками. У кожному з них - 6200 пакунків. Їх збирали американські школи, коледжі, церкви та благодійники за сприяння конгресменів США. У пакунках - ялинкові, м’які і пластмасові іграшки, олівці, розмальовки, ляльки, шапочки, шарфики, рукавички, зошити. Цей гуманітарний вантаж мала отримати в Україні благодійна організація "Центр християнського співробітництва".

Менеджер центру Олена Бандура нарікає, що діти на Луганщині, Донеччині, Миколаївщині, Одещині та Черкащині так і не дочекалися святкових подарунків. Вона сказала Deutsche Welle, що спершу вантаж два тижні оглядали в порту Іллічівська, нині понад тиждень він на митному посту у Києві, скільки це ще триватиме – невідомо.

На митниці у представників релігійної організації вимагають "точний опис кожного подарунка". Водночас Олена Бандура заявляє, що це неможливо, адже пакунки індивідуальні, в кожному різний вміст. Загалом вантаж налічує більше сорока тисяч подарунків, зібраних і надісланих зі Сполучених Штатів міжнародною організацією "Сумка Самарянина".

Захмарні рахунки і пошкоджені подарунки

Крім того, благодійно-релігійній організації виставляють рахунки за послуги терміналу, за користування митною стоянкою для автомобілів, за простій машин у порту. Бандура зауважує, що "Центр християнського співробітництва" існує за рахунок добровільних пожертвувань і комерційною діяльністю не займається.

Представниця "Центру християнського співробітництва" каже, що оформили все вірно, митних зборів справді не збирають, а рахунки – від комерційних структур, що співпрацюють з митницею. Олена Бандура понад усе нарікає, що після перегляду, розірвання пакунків, не уявляє як це можна дарувати дітям. "Взагалі це безглузда ідея – розпотрошити 43 тисячі дитячих подарунків",- обурюється представниця благодійної організації.

За вказівкою СБУ?

Виконавчий директор "Інституту релігійної свободи" Максим Васін каже: випадки з проблемами провезення через митницю гуманітарної допомоги траплялись з різними церквами, зокрема з євангельськими християнами-баптистами, німецькими лютеранами та низкою інших релігійних організацій.

Втім, експерт зауважує: якщо дотримано всі процедури щодо оформлення багажу як гуманітарної допомоги та схвалено висновок комісією при Кабміні, то такий вантаж має ввозитись в Україну безоплатно.

Митники: огляд пакунків завершено

У прес-службі Київської регіональної митниці уточнили на запит Deutsche Welle, що станом на середу, 1 лютого, огляд завершено, всі контейнери справді відкрили. Втім, пакунки оглядали вибірково, розпаковано незначну кількість. За словами співробітників прес-служби, огляд проводили спільно з Службою Безпеки України, згідно листів відомства на адресу митників.

Речники столичної митниці зауважують, що часом є намагання використати статус "гуманітарної допомоги" для вантажу з іншою метою. Тим часом керівниця
прес-центру СБУ Марина Остапенко заперечує стосунок служби до огляду вантажу: "Ми давно не займаємось контрабандою, в нас немає таких
повноважень".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.