Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У концтаборі на Донеччині відбуваються масові екзекуції?

Пістолетне право 4708 переглядів

Опубліковано - 3.02.2012 10:25 | Всі новини | Версія для друку

У концтаборі на Донеччині відбуваються масові екзекуції?
У концтаборі на Донеччині відбуваються масові екзекуції?
Правозахисники заявляють про масове побиття ув’язнених у Донецькій виправній колонії № 97, яке сталося 17 січня.

Про це повідомив правозахисник Ігор Гаркавенко на прес-конференції на тему: «Хвиля смертельних випадків серед затриманих та ув’язнених: випадковість чи закономірність?».

За його словами, після побиття група ув’язнених оголосила голодування. Частина ув’язнених, щоб уникнути побиття, розкрила собі вени.

Правозахисник повідомив, що інформація про інцидент стала відомо лише тому, що ув’язненого Сергія Шакіна у критичному стані було відправлено до медичного закладу, розташованого в колонії № 124. Йому вдалося повідомити про побиття своїй матері.

Гаркавенко зазначив, що Шакін прибув на територію колонії за день до побиття, що, за словами правозахисника, свідчить, що в даній колонії використовується практика «прийому етапів». «Це означає, що б’ють усіх ув’язнених, які прибувають в колонію», - пояснив він.

Гаркавенко зазначив, що це далеко не перший подібний випадок в зазначеній колонії.

Правозахисник Олена Повідайчик у свою чергу наголосила, що в багатьох колоніях використовується практика побиття спецназом ув’язнених.

Координатор програм Харківської правозахисної групи Андрій Діденко нагадав, що згідно із змінами до законодавства, які набули чинності з 1 січня цього року, ув’язненим дозволено спілкуватися з родичами телефоном. Водночас він зазначив, що добитися застосування норм цього закону на практиці буде дуже важко. «Наскільки мені відомо, процедура реалізації цього права на сьогодні не врегульована в установах виконання покарань», - сказав Діденко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.