Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Саламатін очолив Міноборони, бо відданий Януковичу?

Влада 3917 переглядів

Опубліковано - 9.02.2012 10:21 | Всі новини | Версія для друку

Нардеп від ПР Дмитро Саламатін був активним учасником бійок з опозицією
Нардеп від ПР Дмитро Саламатін був активним учасником бійок з опозицією
Українське міністерство оборони отримало нового керівника Дмитра Саламатіна.

Президент Віктор Янукович звільнив-таки Михайла Єжеля і відомством керуватиме колишній вже глава держкомпанії з експорту та імпорту військової продукції «Укроборонпром». А цю компанію очолить Дмитро Перегудов.

Практично увесь минулий рік в українському уряді пророкували гучні відставки. І такі припущення робили не лише політологи, а й, наприклад, глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін. Однак Віктор Янукович обмежувався в основному обіцянками «дуже жорстко підходити до кадрових рішень». 2011 рік не виявився багатим на такі рішення, а цього року вони є. Спочатку залишив посаду глава Мінфіну Федір Ярошенко і на його місце прийшов із СБУ Валерій Хорошковський. Настали зміни і у Міноборони.

Крісло під Михайлом Єжелем хиталося від самого призначення його керівником військового відомства. Коли майже два роки тому Верховна Рада затверджувала уряд Миколи Азарова, кандидатуру Єжеля внесли лише за годину до голосування, а перед цим депутати мали інформацію, що Міноборони очолить Олександр Кузьмук. Отримавши посаду, адмірал запасу Єжель неодноразово ставав мішенню критики з боку Януковича. І тепер Міністерством керуватиме 46-річний Дмитро Саламатін, який до 1999 року був громадянином Росії. А в Україні, до того, як очолив державну компанію «Укрспецекспорт», він обирався депутатом від Партії регіонів. Колишній міністр оборони і глава профільного парламентського комітету Анатолій Гриценко стверджував у коментарі Радіо Свобода, що головний мотив, за яким Президент Янукович зробив свій кадровий вибір – особиста відданість підлеглого.

«Саламатін не відомий ні в експертних, ні в широких колах як людина, яка має глибинні базові знання у сфері воєнної, оборонної політики, яка до того заявляла про знання напрямів реформування збройних сил в сучасних умовах. Водночас я його знаю з іншої сторони – Саламатін брав безпосередню участь у ганебних бійках у парламенті, коли депутати від опозиції постраждали і тривалий час лікувалися. До того ж, він тоді незаконно суміщав депутатський мандат із посадою керівника державної кампанії «Укрспецекспорт», яка зараз трансформована в «Укроборонпром», – зазначає Анатолій Гриценко.

Не варто переоцінювати значення будь-якого міністра в Україні

Водночас глава профільного парламентського комітету констатує те, що не варто переоцінювати значення будь-якого міністра в Україні. Адже фактично всі міністри, включаючи самого прем’єра, повністю залежать від Президента.

Експерт, екс-глава Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан каже, що говорячи про військове відомство, варто мати на увазі не лише оборону. Йдеться взагалі про національну безпеку України. І вона залежить не лише від Збройних Сил.

«Партнерство з НАТО – його, фактично, згорнули. Давайте відверто казати, коли все більше посилюється дипломатична ізоляція України від Європи – все це реальні загрози національній безпеці. Загрози, які не можна подолати винятково силами солдатів та офіцерів. Це – системні речі», – зауважує Юрій
Рубан.

Сам Дмитро Саламатін поки що не робив жодних заяв у зв’язку з переходом на нову роботу.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.