Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардеп від ПР підозрює, що “доктора Пі” можуть сховати покровителі

Скандал 5054 перегляди

Опубліковано - 15.02.2012 18:13 | Всі новини | Версія для друку

Нардеп від ПР підозрює, що “доктора Пі” можуть сховати покровителі
Нардеп від ПР підозрює, що “доктора Пі” можуть сховати покровителі
Народний депутат Ірина Бережна домагатиметься незалежної психіатричної експертизи для псевдопрофесора Андрія Слюсарчука.

Як повідомила прес-служба Бережної, депутат відзначила: «За офіційними повідомленнями, Андрія Слюсарчука перевели до обласної психіатричної лікарні Львова, де він проходить експертизу. Я з нетерпінням чекаю результатів цього дослідження і дуже сподіваюся, що Слюсарчуку не вдасться уникнути розслідування і правосуддя».

Бережна також повідомила, що вже проводить консультації з провідними психіатрами України і зарубіжжя, щоб мати можливість створити групу для незалежної експертизи.

«Не секрет, що навколо Слюсарчука опинилося дуже багато покровителів у вищих ешелонах влади, які не зацікавлені в тому, щоб проводилися слідчі дії щодо шарлатана, який проголосив себе нейрохірургом. Тому не можна виключати, що факти цього розслідування спробують приховати від громадськості за будь-яку ціну», - підкреслила вона.

Нардеп упевнена, що у разі визнання Слюсарчука психіатрично неосудним, що позбавить його кримінального переслідування, «громадськість буде зобов`язана наполягати на повторній незалежній експертизі».

Бережна підкреслила, що ця справа має «першочергову суспільну вагу, оскільки розкрила цілий пласт проблем в інститутах суспільства – від медичного до освітнього. Ще належить з`ясувати, як він одержував дипломи і звання, на яких підставах його пускали в операційні зі скальпелем у руках».

Депутат вважає, що тільки з`ясування усіх обставин цієї резонансної справи може стимулювати країну до переосмислення функцій державних інститутів. «І в цьому сенсі справа Слюсарчука можна назвати «суспільство проти системи», - сказала Бережна.

Водночас, як повідомила низка ЗМІ, народний депутат вже виступила з ініціативою створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради і передала проект відповідної постанови парламенту на розгляд лідеру фракції Партії Регіонів Олександру Єфремову.

Як повідомлялося раніше, Слюсарчука обвинувачують у підробці дипломів про закінчення низки вищих навчальних закладів, зокрема і російського медичного університету.

Кілька років тому у ЗМІ з`явилася серія публікацій про феноменальні здібності Слюсарчука, який відтворював по пам`яті великі об`єми інформації, зокрема, 30 мільйонів цифр у числі «Пі» після коми, вигравав шахові партії у комп`ютера, цитував напам`ять текст з будь-якої сторінки «Кобзаря» і проводив обчислення з числами астрономічного розміру. Слюсарчук також, назвавшись нейрохірургом, лікував хворих людей.

Слюсарчук став лауреатом Державної премії України, йому було присвоєне звання професора.

Проте в результаті розслідування газети «Экспресс» з`ясувалося, що Слюсарчук - самозванець, у якого немає ані диплому медичного вишу, ані вищої освіти. За даними ЗМІ, він калічив десятки людей, зафіксовано, як мінімум, три смертельні випадки.

Щодо Слюсарчука львівська міліція порушила дві кримінальні справи - за підозрою у шахрайстві і за підозрою у використанні підроблених документів.

16 січня 2012 року Слюсарчуку суд продовжив термін утримання в Львівському СІЗО ще на два місяці – до 14 березня.

2 лютого Слюсарчука за рішенням суду перевели з СІЗО до Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні.

За словами прес-секретаря Управління Державної пенітенціарної служби у Львівській області Мирослава Демківа, „така експертиза, як правило, триває 21 день. Проте, може тривати й місяць. Для цього у лікарні є спеціальне відділення, де на загальних підставах і перебуває на даний момент Андрій Слюсарчук”. Він також зазначив, що відділення психіатричної лікарні, в якому проводиться експертиза, охороняє міліція.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.