Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українські письменниця і художниця відмовилися від премії Президента

За право людини 5398 переглядів

Опубліковано - 16.02.2012 13:35 | Всі новини | Версія для друку

Українські письменниця і художниця відмовилися від премії Президента
Українські письменниця і художниця відмовилися від премії Президента
Письменниця Леся Вороніна та художниця Катерина Штанко відмовляються від книжкової президентської премії «Українська книга року», вручення якої було намічено на 26 травня.

Про це розповіла сама Вороніна.

Всього на премію номінувалися три видання, серед яких - в номінації «За видатні досягнення в галузі художньої літератури» - книга «Сни Ганса Крістіана» в перекладі Лесі Вороніної з ілюстраціями Катерини Штанко («Грані-Т»).

«Я зателефонувала Катерині Штанко і запитала, як вона ставиться до цієї премії. У неї була така ж реакція, як у мене. Тобто тільки ми прочитали повідомлення про присудження нам премії, відразу зробили заяву, яку було оприлюднено в інтернеті. Від нинішньої влади премію прийняти не можемо. Якби прийняли, то це означало б, що ми поділяємо їхню політику, то, що вони роблять в гуманітарній сфері, миримося з тією вакханалією, яку вони затіяли з музеями. Тепер ми збираємося зробити офіційну заяву», - пояснює Вороніна.

Тим часом «Грані-Т» премію Президента ігнорувати не збирається.

«Нас тішить той факт, що переможцем стала книга авторів, яких обожнюють сучасні діти», - йдеться в прес-повідомленні видавництва.

Автори двох інших відзначених книг поки ніяких заяв не робили. У номінації «За вагомий внесок у розвиток українознавства» - видання 2010 року «Опішнянська мальована миска другої половини XIX - початку ХХ століття» (видавничий проект «Шедеври українського гончарства»), автор-упорядник Олесь Пошивайло, художник Юрій Пошивайло.

У номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління» - видання також 2010 року «Грюнвальдська битва - битва народів»; автори: Альфредас Бумблаускас (Литва), Ігор Марзалюк (Білорусь), Борис Черкас (України).

Як повідомлялося раніше, письменник Василь Шкляр відмовився від Шевченківської премії, від «Книги року» відмовилися брати Капранови.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.